Ven-Po A/S har fået patent på hegn med genbrugsplast

Medfinansiering af patent-eksperter har guidet Ven-po i Struer gennem en patent-ansøgning på et hegn, der ligesom Lego kan kombineres og udbygges efter behov hos landmænd og skovejere. Først i Danmark og nu i hele verden.

Ven-po

Når de islandske heste græsser under åben himmel hos Flemming Vith i Vestjylland, bliver de holdt inde af et hegn, han selv har udviklet og producerer i hans virksomhed Ven-po A/S.

Hegnet har været fire år undervejs og er så innovativt, at Ven-po i sommeren 2018 har fået patent på det i Danmark, og nu også har søgt patent på verdensplan. Navnet er Ven-Po Fast Fence, fordi hegnet er let og lynhurtigt at sætte op, tage ned og flytte – uden brug af værktøj til isolatorer.

Fast Fence er netop sendt på markedet, og de første ordrer er skibet afsted fra Ven-po, der har 8 medarbejdere. Et stort fynsk gods og landmænd i Holland viser lige nu interesse.

Da Flemming Vith i 2017 købte den 40 år gamle virksomhed Ven-po, som producerer sikringskomponenter kaldet splitter til alt fra hospitalsudstyr til offshore industrien, kom han hurtigt i kontakt med Erhvervshus Midtjylland.

”De anbefalede mig at søge patent og også det ingeniørfirma, som har hjulpet med patent-ansøgningen. Det er jeg glad for, for de er virkelig dygtige. Det er en proces fuld af faldgruber, og dem har jeg styret udenom takket være eksperterne”, siger Flemming Vith.

Processen med patentansøgningerne har kostet mange penge for en lille virksomhed, men det har været investeringen værd, mener direktøren. Og muligt på grund af medfinansiering fra Erhvervshus Midtjylland.

Bag hegnet ligger bæredygtige tanker.

venpo

”Stolperne i Fast Fence er varmgalvaniserede, så de kan holde 30-40 år, for vi skal væk fra smid væk-kulturen. Og den anden del af hegnet er fremstillet af plast, som bliver til overs fra anden produktion. Den tankegang kan jeg godt lide”, siger Flemming Vith.

Stolperne produceres af Ven-po, og plast-elementerne fremstilles også lokalt, så alt er ”made in Denmark”. Flemming Vith har bedt plastproducenten om at være klar til at skalere op, for han venter en travl tid i Ven-po, når produktet bliver kendt på markedet.

Læs mere om Ven-po her

Ven-po er fra Struer kommune.

Sidst opdateret: 06.11.2019