Tilskudspulje til omstilling og tilpasning i hårdt ramte virksomheder

Ansøgningsrunde 2 af den nye Omstillingspulje åbner 29. januar og lukker for ansøgninger 19. februar. Puljen har særligt fokus på virksomheder inden for turisme- og oplevelseserhverv, men alle virksomheder, der er hårdt ramt af COVID-19-pandemien kan søge på tværs af geografi og brancher.
dekorativt-billede-coronaramte-virksomheder

Omstillingspuljen giver tilskud til virksomheder, som har behov for at tilpasse og omstille forretningen i lyset af Covid-19-krisen.

Tilskud fra puljen skal bl.a. kunne anvendes til omstilling via kompetence- eller uddannelsesløft, digital og grøn omstilling eller omstilling til at afsætte produkter og services på nye markeder.

FAKTA:

 • En virksomhed kan søge op til 1,5 mio. kr. afhængigt af bl.a. virksomhedens størrelse og behov.
 • Virksomheden skal selv stå for 25 pct. af udgifterne til det ansøgte projekt.
 • Midlerne bliver udbudt i flere runder, hvor virksomhederne kan søge.

Er du i målgruppen?

Hårdt ramte virksomheder i hele landet kan søge om et tilskud fra omstillingspuljen. Der er særligt fokus på virksomheder indenfor turisme og oplevelsesøkonomi. Det kan f.eks. være:

 • Konference-/ mødesteder
 • Hoteller
 • Restauranter
 • Diskoteker/natteliv
 • Andre hårdt ramte virksomheder

Læs om krav til ansøgere her

Hvilke støttemuligheder er der?

Omstillingspuljen giver berørte virksomheder mulighed for at søge midler til en bred række af aktiviteter, der kan styrke tilpasningen af deres forretning.

Eksempler på aktiviteter virksomheder kan få støtte til:

 • Omstilling og tilpasning af forretningsmodeller
 • Køb af udstyr
 • Kompetenceudvikling

Læs om eksempler, tilskuddets størrelse og krav her

Hvordan er ansøgningsprocessen?

Ansøgningsrunde 2
Anden ansøgningsrunde er åben fra 29. januar kl. 12.00 - 19. februar kl. 24.00.

Læs mere om, hvordan du ansøger, vurderingskriterier og dokumentationskrav her

Restaurant Noli sætter turbo på sit uderumsprojekt med hjælp fra Omstillingspuljen

DEKORATIVT_BILLEDE

Restauratør Morten Thomsen er begejstret over en hurtig og smidig ansøgningsproces og har allerede sat gang i sit uderumsprojekt i plantagen Skelhøje i Ikast, der er skal medvirke til at omstille virksomheden til den nye virkelighed:

”Mit helt store ønske har været at være klar med det nye uderum til maj. Det ville ikke kunne lade sig gøre, hvis jeg ikke havde fået bevilget midler fra Omstillingspuljen. Nu kan jeg sætte turbo på projektet og være klar til sæsonstart”, siger Morten Thomsen

Læs mere om, hvad Restaurant Noli skal bruge sin bevilling til her

Hvem står bag?

Omstillingspuljen er finansieret af regeringen og en række af Folketingets partier som har givet Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ansvar for at udmønte puljen til omstilling af virksomheder i særligt hårdt ramte erhverv.

Erhvervshus Hovedstaden er udpeget som operatør, Erhvervshus Midtjylland er co-lead på indsatsen i et bredt samarbejde med resten af landets Erhvervshuse, deres filialer og turismeaktørerne MeetDenmark, Danske Destinationer, Dansk Kyst- og Naturturisme og Dansk Storbyturisme /Wonderful Copenhagen.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Erhvervshusene

Sidst opdateret: 18.01.2021