Kaffen dufter af bæredygtighed

CleverCoffee i Odder investerer kraftigt i udvikling og har fået ny viden og medfinansiering til digitalisering fra

Erhvervshus Midtjylland.

case

Iværksætterne Lars Frello og Lindy Brogaard startede med at nørde kaffe som en hobby i bryggerset i 2014. Det voksede de efterhånden ud af, og tre år senere besluttede de at leve af deres passion og startede CleverCoffee. Nu har de kafferisteri i Odder og en kaffebar i Iværksætterhuset The Kitchen på Aarhus Universitet.

Men med Corona-krisen forsvandt 90 procent af omsætningen pludselig. Og der var ikke nok arbejde til fire fastansatte og fire timelønnede.

For at få det bedste ud af den triste situation, henvendte Lars Frello sig til Erhvervshus Midtjylland og blev tilbudt en snak om forretningsudvikling med en virksomhedskonsulent.

”Det var lidt modvilligt, at jeg afsatte tid til det. Men vi havde et virkelig godt møde med Laila Mariann Hansen i vores kaffebar på universitetet, og hun ridsede flere muligheder op, som Erhvervshuset kunne hjælpe os med. Også finansiering,” siger Lars Frello.

clevercoffee

CleverCoffee har styr på strategien og tænker bæredygtighed ind i alt, hvad de gør, udover at have fokus på digitalisering og kvalitet.

”Vi handler direkte med kaffebonden og betaler en merpris, som kan betegnes som en kvalitetsbonus. Jo bedre kvalitet, jo højere betaling,” fremhæver Lars Frello.

Virksomhedskonsulenten har hjulpet ham og hans forretningspartner med at navigere i Erhvervshus Midtjyllands mange tilbud om at få ny viden ind i virksomheden i form af eksterne rådgivere og få finansieret en del af udgifterne. Blandt andet til digitalisering af fakturaer, løn og bestillinger.

”Det er let at blive ”hjemmeblind”, og Laila har været rigtig god til at finde de områder, hvor ekstern viden kan hjælpe os med at realisere vores strategi. En velfungerende virksomhed som vores kan få rigtig meget ud af at samarbejde med Erhvervshus Midtjylland og få ny viden udefra og prioritere udvikling sideløbende med drift,” siger Lars Frello.

Læs mere om CleverCoffee her

CleverCoffee er fra Odder Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 08.03.2021