Gevinst for Chateau Holm

Det har stor betydning for iværksætter Rikke Holm, der driver Chateau Holm med vinotek i Viborg, at have Erhvervshus Midtjylland som sparringspartner.

chateau_holm


Ca. 100 forskellige vine og eneforhandling fra 13 europæiske vinproducenter. Det tilbyder importvirksomheden Chateau Holm, som blev startet i november 2018 af Rikke Holm og sidste år udvidet med Danmarks første vinbil på hjul ”Wine on Wheels”. Den ruller ud til fødselsdage, firmafester og festivaler med rødvin, rosé og hvidvin importeret fra Italien.

Endnu en virksomhed er kommet til for knap et halvt år siden: Et Vinotek i hjertet af Viborg, som kombinerer vinbar med vinbutik og primært sælger vine fra Chateau Holm samt specialiteter og spiritus.

”Jeg er i gang med at udleve en drøm, men jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, hvor meget det kræver at være iværksætter. Iværksætteri er en ensom affære, og vejen til målet er ikke altid den, du tror. Det mest værdiskabende for min virksomhed er at have en sparringspartner som virksomhedskonsulent Laila fra Erhvervshus Midtjylland,” fastslår Rikke Holm.

chateauholm

På hendes anbefaling har Rikke Holm deltaget i flere kurser bl.a. om forbrugeradfærd og markedsføring på sociale medier.

”Det giver tryghed, at erhvervshuset siger god for kurserne. Tid er en vigtig faktor, og det har sparet mig for meget tid til selv at finde kurser, at jeg fra Erhvervshus Midtjylland har fået nogle anbefalet. Det opfatter jeg som et kvalitetsstempel,” fremhæver Rikke Holm.

”Laila har været en værdifuld sparringspartner på rejsen. Min oplevelse er, at hvis jeg har en presserende problemstilling, jeg gerne vil vende, finder hun tid til et telefonmøde eller et fysisk møde. Det føles som en line, jeg kan hive i, hvis jeg har brug for det. Og det er fantastisk”, siger Rikke Holm.

Det er ikke længere så nødvendigt for hende at hive i linen, for siden hun slog dørene op til Holm Vinotek midt i byens latinerkvarter, er det med Rikke Holms ord gået ”raket-stærkt”.

En medarbejder, der er uddannet tjener med speciale i vin, og en deltidsmedarbejder er netop ansat. Og planerne om at udvide omfatter endnu et par medarbejdere.

Lige nu venter iværksætteren på at starte i en PLATO-gruppe, som Erhvervshus Midtjylland har anbefalet. Og det forventer Rikke Holm sig meget af. Så meget at hun tripper efter at komme i gang.

Læs mere om Chateau Holm her

Chateau Holm er fra Viborg Kommune

Læs mere om PLATO-forløbet

Viden og erfaring fra erfarne ledere er værdifuldt. I PLATO-forløbet for iværksættere kan du som ”ny leder” få råd og sparring med to gruppeledere, der typisk har en baggrund som funktionschefer eller topledere fra større virksomheder.

Læs mere her

Sidst opdateret: 24.08.2020