Designsprint har rykket Silkeborg Spåntagning

Direktøren er glad for, at Erhvervshus Midtjylland har skubbet maskinfabrikken i gang med en innovationsproces med en ekstern rådgiver.

DEKORATIVT_BILLEDE


Hvordan får man kontakt til kunder i en tid, hvor fysiske møder ikke er i høj kurs? Det er Maskinfabrikken Silkeborg Spåntagning A/S ved at udvikle en model for. Det sker i kølvandet på en innovationsproces med en ekstern rådgiver.

”Den tid, hvor fysiske møder var starten på en dialog, er forbi. Vi skal gøre os attraktive, for overhovedet at komme i dialog med kunderne, som typisk er unge ingeniører, der foretrækker at finde informationer online,” siger adm. direktør Per Lyngaa.

Han er medejer af Maskinfabrikken Silkeborg Spåntagning A/S, som hans bror startede for 30 år siden.

Maskinfabrikken fremstiller komponenter til bl.a. vindmøller, robotter og pumper til internationale kunder som Vestas, Siemens, Danfoss og ABB. Den er vokset til 130 medarbejdere og udvidet med en fabrik i Letland og en i Kina. Mere end 80 procent bliver eksporteret.

”Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Erhvervshus Midtjylland, for de er dygtige og meget proaktive. Vi får løbende gode forslag, der får forretningen til at vokse,” påpeger direktøren.

Derfor sagde han også ja, da virksomhedskonsulent Laila Mariann Hansen senest foreslog en innovationsproces med en ekstern rådgiver.

”Jeg er glad for, at Erhvervshus Midtjylland har skubbet til os. Sprintdigital er en læringsproces på ekstremt kort tid, og med den har vi slået to fluer med ét smæk. Vi har lært at bruge innovationsforløb, plus vi er ved at udvikle en ny model i samarbejde med Artlinco”, fremhæver Per Lyngaa.

Den nye model er en dialogbox til hjemmesiden, hvor kunder kan trække tegninger over på Silkeborg Spåntagnings hjemmeside. Og indenfor 24 timer få et bud på, om det kan lade sig gøre at fremstille den ønskede prototype, og hvad det ca. vil koste.

Artlinco har testet modellen på potentielle kunder, som er kommet med positiv feedback. Og maskinfabrikken er nu ved at bearbejde deres input.

”Processen har været en øjenåbner. Vi er blevet klogere på kundernes behov. Til en start vil de gerne vide, om vi kan producere et givent produkt, og til hvilken pris. Og så starter dialogen derfra. Med den viden kan vi tilføre værdi til kundernes produkter ud fra vores bearbejdningserfaring,” fremhæver Per Lyngaa.

Læs mere om Silkeborg Spåntagning her

Silkeborg Spåntagning A/S er fra Silkeborg Kommune

Vil du også sprinte dig til succes?

Er du nysgerrig omkring, hvad et designsprint helt konkret går ud på? Og kan alle typer virksomheder bare sprinte derud af?

Læs mere om den særdeles effektive metode her

Sidst opdateret: 13.01.2021