Kastberg Is vil ud over landets grænser

I en ung alder formåede Joachim Kastberg at udvikle sin hobby og kærlighed til også at være en levevej. I otte år har han knoklet og eksperimenteret med gourmet is og er nu klar til at sætte nye mål for sit is-eventyr.


Opskriften på succes hos Kastberg Is er et lækkert kvalitetsprodukt kombineret med business-to-business-salg i fem-liters bøtter til hoteller, restauranter, cafeer og ishuse.

Joachim Kastberg producerer hver uge flere tusind liter gourmet-is, som bliver solgt over hele Danmark. Selve håndværket lærte han, da han efter sin studentereksamen og med en stålfast vilje om at forfølge sin drøm, opsøgte en ismager, som han med stor interesse kiggede over skulderen.

Efter to år i lære åbnede Joachim sin egen forretning, og siden da er det kun gået fremad for Kastberg Is, der hvert år siden starten i 2012 har oplevet vækst. Det har betydet, at Joachim Kastberg har ansat en direktør, der blandt andet tager sig af alt omkring personale, budget og lagerstyring, så han selv kan bruge mere af sin tid på forretningsudvikling.

DEKORATIVT_BILLEDE_kastberg_is

Den kontinuerlige vækst har også resulteret i, at Kastberg Is for nylig flyttede sin isproduktion til nye og større lokaler i Herning, hvor de kan producere to-tre gange så meget is i forhold til tidligere - og med en ny direktør og dermed ekstra hænder og øjne på virksomheden, er der også blevet tid at sætte turbo på Kastberg Is’ strategi:

”Vi ville gerne i gang med at eksportere, men vi har ingen erfaring med eksport overhovedet. Vi tog fat i Erhvervshus Midtjylland for at få hjælp til at undersøge mulighederne på det tyske eksportmarked, og vi var så heldige, at vi fik bevilget 25.000 kr. til en rådgiver, så vi kunne komme i gang.”, siger Joachim Kastberg.

I dag er de fem fuldtidsansatte og håbet er, at eksportmulighederne er med at åbne op for, at Kastberg Is kan ansætte flere medarbejdere i fremtiden:

”Havde det ikke været for Erhvervshus Midtjylland og den kompetente sparring, vi har fået derigennem, så havde vi helt sikkert ikke været der, hvor vi er i dag”, fastslår Joachim Kastberg.

Kastberg Is har allerede flere eksporttiltag i samarbejde med Erhvervshus Midtjylland i støbeskeen. Blandet andet vil Kastberg Is oparbejde viden om eksport internt i virksomheden, så de er klædt på til at træffe beslutninger om til- og fravalg af potentielle markeder i fremtiden.

Læs mere om Kastberg Is her.

Kastberg Is er fra Herning Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 08.03.2021