BREXIT-hjælp til Cuddles and friends

Der var akut brug for hjælp som følge af Brexit i Cuddles and friends. Via Erhvervshus Midtjylland blev bamsevirksomheden koblet op med den danske ambassade i London og reddet ud af kaos.

DEKORATIVT_BILLEDE


Når gravide i England bliver scannet på en privat scanningsklinik, får de optaget barnets hjertelyd, og lyden lægges ind i en bamse.

Bamserne kommer fra Videbæk, hvor Rikke og Lars Brosbøl lever af at sælge bamser i Cuddles and friends. Lige efter Brexit stod de med store forsendelser, de ikke anede, hvordan de skulle få ind i England.

”Vi var ved at blive grebet af panik, for heller ikke kunderne derovre kunne finde hoved og hale i, hvordan vi skulle håndtere det”, fortæller Rikke Brosbøl.

Hun har sammen med sin mand grundlagt virksomheden for seks år siden, og den er siden vokset til 4 medarbejdere på kontoret og 7 unge, der pakker bamser til hele verden om eftermiddagen. I 2020 blev virksomheden Gazelle-virksomhed.

De fleste af bamserne bliver krammet af børn i Tyskland, USA og England. Børnene skaber deres helt egen bamse til fødselsdagsselskaber og i forlystelsesparker i USA og England og i Lalandia i Danmark.

DEKORATIVT_BILLEDE

Men som følge af BREXIT var virksomheden i fare for at miste vigtige kunder. Til alt held blev de før Corona kontaktet af Peter Pasgaard fra Erhvervshus Midtjylland. Hans besøg blev udsat p.g.a. Corona, men Rikke Brosbøl skrev til ham i håb om hjælp.

”Heldigvis kunne han hjælpe og vendte lynhurtigt tilbage med et råd om, at jeg kontaktede den danske ambassade i London. Jeg fik numre og kontaktoplysninger på 2 medarbejdere, og det var en virkelig, virkelig brugbar hjælp, for vi oplevede rent kaos”, siger Rikke Brosbøl.

Hun vil ikke tøve med at kontakte ambassaden en anden gang.

”At små virksomheder kan blive reddet ud af kaos af de danske ambassader, anede jeg ikke. Jeg opfattede dem ligesom SKAT. At man kun ringer til dem, hvis man ikke kan undgå det. Men de kender landets love, og hvis vi får problemer igen, ved jeg, de kan hjælpe”, siger Rikke Brosbøl.

Nu har hun aftalt med Peter Pasgaard, at han besøger virksomheden, så snart det dur i forhold til Corona.

”Jeg har fundet ud af, hvor meget Erhvervshus Midtjylland kan hjælpe os ved at læse på hjemmesiden, hvad de har gjort for andre virksomheder. En lille virksomhed kan let spilde en halv dag på at finde den rette hjælp. Nu ved jeg, at erhvervshuset har det overblik”.

Cuddles and friends har mistet deres små kunder i England. Men de store kunder, som batter mest på bundlinjen, har de bevaret takket været hjælpen fra Erhvervshus Midtjylland og ambassaden.

Læs mere om Cuddles and friends her

Cuddles and friends er fra Ringkøbing-Skjern Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 22.03.2021