Iværksættervirksomhed finder guld i maskiners data

Clevertrack i Silkeborg hjælper kunder til at blive mere effektive og bæredygtige med data fra GPS-tracking. Selv er virksomheden hjulpet godt i gang af Erhvervshus Midtjylland.

DEKORATIVT_BILLEDE


Lysten til at starte egen virksomhed er langt fra forduftet under Corona-krisen. Clevertrack i Silkeborg er en af de mange nye iværksættervirksomheder i Region Midtjylland i 2020.

Mike Bonet Clar og hans tidligere kollega Jan Hansen har startet softwarevirksomheden i sommeren 2020. Deres speciale er flådestyring og GPS-tracking af maskiner, materiel og køretøjer.

”Vi mistede jobbet ved en virksomhedsoverdragelse og besluttede at starte for os selv, for vi har solid viden og know-how og vil bruge den data, vi aflæser på biler og maskiner, til at skabe ekstra værdi for kunderne” fortæller Mike Bonet Clar.

De har ikke fortrudt beslutningen om at blive selvstændige, selvom det indtil videre har budt på hårdt arbejde og ingen løn. Men lønnen er undervejs, for de første kunder er i hus. Bl.a. indenfor bygge- og anlægsbranchen.

Byggebranchen er plaget af indbrud i varebiler med dyrt specialværktøj. Men med hjælp af en tracker fra Clevertrack, som lytter på data i varebilen, registreres døråbninger, og kunderne alarmeres udenfor almindelig arbejdstid. Dermed ligger arbejdet ikke stille, indtil det nye værktøj er indkøbt og ankommet.

clevertrack1

Entreprenørbranchen er en anden vigtig kundegruppe for Clevertrack. Lige nu tester virksomheden en unik løsning hos to store entreprenører, hvor de automatisk slukker maskiner, der har gået i tomgang i f.eks. mere end 3 minutter.

”Det fremmer bæredygtighed og kan spare mange penge. Vi tror på, at det bliver stort, når vi bl.a. kan vise, hvornår og hvor meget den enkelte maskine går i unødvendig tomgang, på kundens platform”, fremhæver Mike Bonet Clar.

Virksomhedens behov for at få skabt en flot visuel platform, har de fået dækket halvdelen af konsulent-udgifterne til via tilskud fra Iværksætterprogrammet

”Det har gjort en stor forskel. Vi overvejede investorer men vidste, at vi har alle kompetencer for succes i ejerkredsen. Dermed er vi startet selv uden at låne penge i banken og har brugt vores tid på at finde kunder fremfor investor- og bankmøder,” siger Mike Bonet Clar.

Læs mere om Clevertrack her

Clevertrack er fra Silkeborg Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 08.03.2021