Recollector gør det nemt og pænt at sortere affald

Iværksættere i Danmark er heldige, mener Tenna Holdorff Christiansen, der har startet Recollector og bl.a. fået finansiering, faglig sparring og kurser.DEKORATIVT_BILLEDE


Tomme vinflasker, konservesglas og aviser i bryggerset blev et irritationsmoment for Tenna Holdorff Christiansen, da Aarhus Kommune søsatte sortering af borgernes affald.

Derfor gik hun på jagt efter noget pænt at sortere affaldet i. Men forgæves. Og da hun kort inden havde sagt sit projektlederjob i et videnscenter op, fordi hun trængte til, at der skulle ske noget nyt, tænkte hun, at måske skulle hun skabe det selv.

Baggrunden som antropolog fik hende til at invitere otte veninder til en workshop for at samle viden. De var også trætte af, at affaldssortering gav rod i hjemmet. Og efter endnu tre workshops med samme input, gik hun i gang og startede Recollector ApS i juni 2019.

Affald er en ressource, som skal genanvendes i en cirkulær økonomi, men det skal være nemt at gøre det rigtige, er Tenna Holdorff Christiansens holdning.

Hun har knoklet for at designe det helt rigtige system til at hænge på vægen. Da hun skulle søge patent, blev hun anbefalet at kontakte Erhvervshus Midtjylland af en bekendt.

DEKORATIVT_BILLEDE

”Det viste sig, at jeg kunne få finansieret halvdelen af udgiften til at købe ekstern eksperthjælp. Og endnu bedre blev jeg tilbudt et møde med Lise Haahr Hanneslund. Og siden har Lise hængt på mig”, fortæller iværksætteren.

På grund af pandemien blev bl.a. produktionen i Portugal forsinket. Men i februar 2021 blev sorteringsboksen i skandinavisk look lanceret.

”Det var megafedt at sende de første produkter afsted. Jeg var ét stort smil, for de blev modtaget så godt på min webshop”, fortæller Tenna Holdorff Christiansen.

Hun er positivt overrasket over al den hjælp, iværksættere kan få. Hun har bl.a. deltaget i et forløb om advisory board og har nu et, som kommer med skarpe råd.

”Som dansk iværksætter er man heldig. Det mest værdifulde iværksættertilbud for mig har været at sparre med Lise. Det har rykket Recollector. Hun er min livline. Jeg kan altid ringe til Lise, før jeg går i gang med noget nyt og høre, om der er en mere hensigtsmæssig måde, end den jeg har forestillet mig”, siger hun.

Læs mere om Recollector her

Recollector er fra Aarhus Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 29.04.2021