Digital kovending hos H&S Westergaard

Der er mange fordele at høste ved digitalisering for H&S Westergaard. En dialog med Erhvervshus Midtjylland var et godt startskud til processen.

DEKORATIVT_BILLEDE


H&S Westergaard i Sunds ved Herning eksporterer smågrise til Tyskland og transporterer grise og kreaturer til Sevel Slagteri og mindre private slagterier. I øjeblikket er virksomheden i fuld gang med at digitalisere arbejdsgangene.

”Vi har bl.a. fået digitaliseret vores databehandling fra slagteriet og vil gerne gøre det samme med chaufførernes arbejdsopgaver. Det er nyt for os og tager lang tid at få ordentligt implementeret. Men det skal nok komme”, siger Christina Westergaard.

Hun driver virksomheden sammen med sin mand Søren Westergaard, svigerfar Henrik Westergaard og svigermor Karen Westergaard. Virksomheden blev startet i 1965, og i dag er sønnen medejer af virksomheden med 28 medarbejdere.

H&S Westergaard har ikke før benyttet sig af Erhvervshus Midtjyllands mange muligheder.

Men nu har virksomheden bl.a. deltaget i et udviklingsmøde om IT-sikkerhed. Med sig hjem fik de både sparring og feedback på H&S Westergaards IT-sikkerhed fra et ekspertpanel inden for området.

Det har resulteret i, at Christina Westergaard nu kender til de største trusler og ved, hvordan H&S Westergaard kan arbejde videre med både den tekniske og organisatoriske del af IT-sikkerhed. Derudover har hun også fået øjnene op for de mange tilskudspuljer:

”Uden Erhvervshus Midtjylland havde skubbet til os og den gode dialog, jeg har haft med Holger Prip, ville vi ikke have søgt SMV Digital puljen”, siger Christina Westergaard, der har ansvar for medarbejdere og kontor.

DEKORATIVT_BILLEDE

Hendes forventning er, at det kommende år kommer til at stå i digitaliseringens tegn.

”Det har betydet alverden, at Erhvervshus Midtjylland har hjulpet os med at søge. Ellers var vi ikke gået i gang, for det er en krævende proces. Og vi var heller ikke gået i gang uden et tilskud til processen”, siger hun.

100.000 kr. til at købe kompetent hjælp udefra har H&S Westergaard fået bevilget.

”Eksterne konsulenter betyder meget, for det er en langvarig proces og kræver en kovending i måden, vi arbejder på. Men vi kan spare tid på sigt bl.a. på det tastearbejde, vi udfører nu”, understreger Christina Westergaard.

Virksomheden vil høste endnu flere digitale fordele, efterhånden som de får øje på mulighederne, lyder hendes vurdering. Og hun ser Erhvervshus Midtjylland som en fremtidig sparringspartner.

”Vi har fået øjnene op for, at der er hjælp at få i Erhvervshus Midtjylland. Jeg har talt med Holger Prip mange gange og vil ikke tøve med at spørge ham til råds. Også om andet end digitalisering, for han er meget kompetent”, siger Christina Westergaard.

H&S Westergaard har allerede søgt endnu en runde af SMV Digital for at fortsætte digitaliseringen.

Læs mere om H&S Westergaard her

H&S Westergaard er fra Herning Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 20.05.2021