Et spark bagi hjalp

Det 73 år gamle familiefirma Børge Lind og Sønner i Struer springer endnu længere ind i den digitale tidsalder på opfordring af Erhvervshus Midtjylland. De 25 medarbejdere skal fremover sikre kvaliteten ved hjælp af en tablet.

BL


Opgaverne spænder særdeles vidt, når biler fra Børge Lind og Sønner A/S ruller ud fra Rødebrovej i Struer. Nogle gange rykker medarbejdere ud for at lave hovedentreprise på en villa eller flere for private kunder. Andre gang til et kloster eller en borg, når kunden er Slots- og Kulturstyrelsen, der har brug for et særligt håndelag til den danske kulturarv.

Oftest kører bilerne til murer-, tømrer- eller kloak-opgaver i lokalområdet i en radius på 50 km fra Holstebro. Lokale opgaver har været firmaets DNA, lige siden Børge Lind startede det i 1947. I dag er firmaet ejet af en af hans sønner Frits Lind, hans barnebarn Gorm Lind og en medarbejder gennem mange år Lars Gade.

Fremover vil en tablet være næsten lige så vigtig som en hammer eller en murerske, for på opfordring af Erhvervshus Midtjylland, er de er i fuld gang med at tage springet endnu længere ind i den digitale tidsalder og bygge ovenpå de digitale løsninger, firmaet allerede har.

”Vi troede ikke, Erhvervshus Midtjylland var noget for en virksomhed som vores. Men efter et besøg af Holger Prip og Helle Toftgaard fra erhvervshusets kontor i Herning, er jeg positivt overrasket. Trods skepsis fik de os overbevist om at satse fuldt ud på digitalisering og søge tilskud”, siger direktør og medejer Gorm Lind.

BL

På mødet fik Gorm Lind tips og input til ansøgningen. Derfor var han forberedt til tænderne, den dag SMV Digital-puljen til små og mellemstore virksomheder blev åbnet for ansøgninger, og han satte sig til tasterne.

”Det tog ikke mere end et kvarters tid på grund af forarbejdet og de gode råd, og vores ansøgning om 100.000 kr. blev godkendt. Men hvis ikke Erhvervshus Midtjylland havde sparket os i gang, var det ikke blevet nu, for den slags udskydes let i en hektisk hverdag,” lyder Gorm Linds erfaring.

Siden har Gorm Lind undersøgt hvilke it-specialister, der skulle hyres til opgaven og også taget Holger Prip med på råd i det spørgsmål. En ekstern rådgiver, som er specialiseret i it-værktøjer til byggebranchen, er valgt.

”Det er tiltrængt med et helikopterblik på vores it-løsninger. Vi bliver klogere på, om vi har de rigtige, og hvis anbefalingen bliver, at vi bør skifte til et nyt system, er vi klar til det. Så skal vi have specialisterne til at indhente tilbud for os, vurdere dem og guide os gennem implementeringen”, påpeger Gorm Lind.

Planen er, at forløbet er afsluttet inden jul, og derfra er kvalitetssikringen i Børge Lind og Sønner digital. Virksomhedens medarbejdere får en it-opdatering, så de bl.a. lærer at dokumentere alt på en byggesag på deres tablet.

”Lige nu bruger vi en del tid på forløbet, men vi kommer til at spare tid fremover. Det vil lette arbejdsgange, når vi f.eks. afleverer alle informationer på en byggesag digitalt til en bygherre eller arkitekt. Det var godt, at Erhvervshus Midtjylland kom og sparkede os lidt i r….,” siger Gorm Lind.

Læs mere om Børge Lind og Sønner her

Børge Lind og Sønner er fra Struer Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 13.08.2020