Pris for bæredygtighed til Visblue

Aarhus-virksomheden har flittigt brugt Erhvervshus Midtjylland siden starten for 5 år siden og fordoblet medarbejderstaben fra seks til 12 på et enkelt år.

Visblue

Den aarhusianske virksomhed VisBlue er den første modtager af en nystiftet bæredygtighedspris ”hi Sustainable Development Award 2019”.

Visblue får prisen for at udvikle en batteriteknologi, der lagrer overskydende strøm fra vedvarende energikilder og frigiver den efter behov. Den nye pris tager afsæt i FN´s 17 verdensmål, som VisBlue har arbejdet intenst med.

Den kun fem år gamle virksomhed blev startet af Adelio Mendes, Anders Bentien, Morten Madsen og Søren Bødker. Og siden starten har direktør Søren Bødker flittigt brugt Erhvervshus Midtjylland.

”Det er en virkelig god sparringspartner for os, som vi har stor gavn af at drøfte nye idéer med. Bl.a. da vi ville i gang med et digitaliseringsprojekt og havde brug for hjælp til at finde ud af, hvordan vi fik sat det skib i søen”, siger Søren Bødker.

Med digitaliseringsprojektet ønsker VisBlue at opsamle digitale informationer fra deres anlæg, så brugerne kan se, præcis hvor meget CO2, de sparer atmosfæren for i netop deres boligforening.

”Erhvervshus Midtjylland har været en stor hjælp bl.a. med støtte til selve ansøgningen og ved at foreslå partnere. Sådan en flok ingeniører som os tænker ikke som brugerne i boligforeninger, og det har været givtigt for os at hyre et designbureau til at interviewe brugere og sætte siden op”, understreger Søren Bødker.

Nu har VisBlue en platform med de informationer, deres brugere er interesseret i. Og virksomheden vil bruge den som basis for at udvikle nye forretningsmodeller.

Flere og flere boligforeninger og mindre industrivirksomheder ønsker at udnytte bæredygtig strøm bedre med VisBlue-teknologi. Derfor er omsætningen for alvor steget det seneste år, ligesom medarbejderskaren fordoblet fra seks til 12.

Og Søren Bødker har allerede planer om et nyt projekt, som han har luftet for Erhvervshus Midtjylland.

Visblue

Læs mere om Visblue her

Visblue er fra Aarhus kommune.

Sidst opdateret: 06.11.2019