Tilskudspulje til omstilling og tilpasning i hårdt ramte virksomheder

Omstillingspuljen er en ny pulje med kr. 115 mio. Anden ansøgningsrunde åbner i første halvdel af 2021. Puljen har særligt fokus på virksomheder inden for turisme- og oplevelseserhverv, men alle virksomheder, der er hårdt ramt af COVID-19-pandemien kan søge på tværs af geografi og brancher.
dekorativt-billede-coronaramte-virksomheder

Omstillingspuljen giver tilskud til virksomheder, som har behov for at tilpasse og omstille forretningen i lyset af Covid-19-krisen.

Tilskud fra puljen skal bl.a. kunne anvendes til omstilling via kompetence- eller uddannelsesløft, digital og grøn omstilling eller omstilling til at afsætte produkter og services på nye markeder.

FAKTA:

 • En virksomhed kan søge op til 1,5 mio. kr. afhængigt af bl.a. virksomhedens størrelse og behov.
 • Virksomheden skal selv stå for 25 pct. af udgifterne til det ansøgte projekt.
 • Midlerne bliver udbudt i flere runder, hvor virksomhederne kan søge.

Er du i målgruppen?

Hårdt ramte virksomheder i hele landet kan søge om et tilskud fra omstillingspuljen. Der er særligt fokus på virksomheder indenfor turisme og oplevelsesøkonomi. Det kan f.eks. være:

 • Konference-/ mødesteder
 • Hoteller
 • Restauranter
 • Diskoteker/natteliv
 • Andre hårdt ramte virksomheder

Læs om krav til ansøgere her

Hvilke støttemuligheder er der?

Omstillingspuljen giver berørte virksomheder mulighed for at søge midler til en bred række af aktiviteter, der kan styrke tilpasningen af deres forretning.

Eksempler på aktiviteter virksomheder kan få støtte til:

 • Omstilling og tilpasning af forretningsmodeller
 • Køb af udstyr
 • Kompetenceudvikling

Læs om eksempler, tilskuddets størrelse og krav her

Hvordan er ansøgningsprocessen?

Ansøgningsrunde 1 efterår 2020
Den første ansøgningsrunde er åben fra 30. oktober kl. 12.00 til og med den 13. november kl. 24.00. Herefter sagsbehandles de indkomne ansøgninger inden for 14 dage.

Der er afsat 50 mio. kr. til uddeling i første runde.

Ansøgningsrunde 2
Det offentliggøres her på siden, når en dato for åbning af ansøgningsrunde 2 er besluttet. Det bliver i første halvdel af 2021.

Læs mere om, hvordan du ansøger, vurderingskriterier og dokumentationskrav her

Sådan har rejseselskabet Tid til ro fået hjælp

rejsebureau-tid-til-ro

Efter at have haft ryggen mod muren på grund af Corona kontaktede rejseselskabet Tid til ro i Aarhus Erhvervshus Midtjylland og oplever nu hurtig vækst:

Det har reddet os, at vi får medfinansieret vores konsulent-udgifter, for vi fik råd til et 360 graders eftersyn af vores digitale set up og brugeroplevelsen. Vi har fulgt konsulentens liste med 60 punkter til forbedring og udnytter nu vores digitale muligheder meget bedre. Og forretningen står stærkere,” fremhæver John Tobiesen.

Læs om hvordan digitalisering har reddet Tid til ro

Hvem står bag?

Omstillingspuljen er finansieret af regeringen og en række af Folketingets partier som har givet Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ansvar for at udmønte 100 mio. kr. til omstilling af virksomheder i særligt hårdt ramte erhverv.

Erhvervshus Hovedstaden er udpeget som operatør, Erhvervshus Midtjylland er co-lead på indsatsen i et bredt samarbejde med resten af landets Erhvervshuse, deres filialer og turismeaktørerne MeetDenmark, Danske Destinationer, Dansk Kyst- og Naturturisme og Dansk Storbyturisme /Wonderful Copenhagen.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Erhvervshusene

Sidst opdateret: 16.11.2020