Produktiviteten stiger hos Staermose Industry

Helt op til 35 procent ventes produktiviteten i Staermose Industry at stige de kommende år. Eksterne konsulenter medfinansieret af Erhvervshus Midtjylland hjælper med at effektivisere virksomheden.

Staermose

40 år efter Staermose Industry A/S blev grundlagt er der fuld damp på virksomheden i Odder, som investerer massivt. En spritny fabrikshal på 3900 kvadratmeter skyder pt op og skaber mere plads til laserskæring, pladebearbejdning og stålkonstruktioner.

”De sidste par år har vi brugt rigtig mange penge og meget tid på bygninger og maskiner. Snart står den nye hal færdig med vores egen rørlaserskæremaskine, og kunderne kan få hurtigere levering til konkurrencedygtige priser”, siger John Stærmose.

Han er søn af virksomhedens grundlægger Jesper Stærmose. Da han for to år siden satte sig i direktørstolen, var der 40 medarbejdere. Det tal er vokset til 73.

Væksten skyldes blandt andet, at der for fire år siden blev lagt en 2020 plan med bistand fra en ekstern konsulent. Planen har gjort en stor forskel for Staermose Industry.

Erhvervshus Midtjylland medfinansierer nu igen et forløb med en ekstern konsulent. Denne gang med fokus på digitalisering.

Staermose

”Forløbet har været super. De eksterne konsulenter har forstand på, hvordan vi kan gøre tingene smartere, og det er vi i fuld gang med at få til at virke i en travl dagligdag, så det fortsætter, når konsulenterne snart slutter”, siger John Stærmose.

Og indsatsen batter allerede.

”Vores maskiner er oppe at køre i længere tid, og vi får en lang række data, som vi kan måle på og blive klogere af. Det kommer os til gode de kommende år”, siger direktøren.

Han understreger, at Erhvervshus Midtjylland igen har anbefalet konsulenter, der passer perfekt til Stærmose Industry.

”Sådan et match kræver et indgående kendskab til den enkelte virksomhed, og det har virksomhedskonsulenten i kraft af sine besøg hos os og vores jævnlige kontakt. Og det tilfører Staermose Industry værdi”, siger John Stærmose.

Læs mere om Staermose Industry her

Staermose Industry er fra Odder kommune.

Sidst opdateret: 06.11.2019