Strategi-forløb med stor effekt

Samsø Bær er klædt på til mere vækst efter bestyrelsen har fået en formand. Trods skepsis blev rådet fra Erhvervshus Midtjylland om at hente en udefra ind i bestyrelsen fulgt. Det har gjort en stor forskel.

Samsø Bær

Marmelader, safter og snaps bliver produceret af Samsø Bær, som tre bæravlere og en kok tog initiativ til i 2001. I dag er fem familier med, som hver især fremstiller produkter af egne råvarer. Flere af dem har høstet priser.

En ny medarbejder på halv tid er netop ansat til at aflaste direktør Lone Hundevad, hvis familie er en af de fem. Hun bruger blandt meget andet sin tid på at finde forhandlere, og pt er der 75 i Danmark.

”Vi vil udvikle virksomheden, men vi var usikre på hvordan og på selve processen, så vi sagde ja tak til et tilbud om at få hjælp fra Erhvervshus Midtjylland til strategi-processen”, fortæller direktør Lone Hundevad.

To strategi-møder viste, at avlerne ikke var helt enige om næste skridt for Samsø Bær. Virksomhedskonsulenten fra Erhvervshus Midtjylland anbefalede at finde én udefra med branchekendskab til at være formand for bestyrelsen.

Umiddelbart var der skepsis overfor forslaget, men et frø var plantet.

”Vi gik fra det sidste møde og var lidt skuffede, men vi tyggede på det og begyndte at se os om efter den rette. Vi har fundet en dygtig formand, som er et rigtig godt bidrag til Samsø Bærs udvikling ”, siger Lone Hundevad.

Her et lille års tid efter bestyrelsesformandens start, er Samsø Bær klar til nye skridt.

”Selvom vi lige skulle tygge på forslaget, har det vist sig at være rigtig godt. Forløbet har gjort os mere klar til fremtiden. Nu går vi i gang med at lægge en strategi for de kommende år, for Samsø Bær skal videre”, siger Lone Hundevad.

Et nyt produkt er netop lanceret. Det er en drikkeklar saft med stikkelsbær. Flere end 50 produkter er skabt af bær, valnødder, figner, rapsolie og rabarber fra de fem avlere. Indtil videre. For Samsø Bær er klar, hvis efterspørgslen efter den gode smag af Samsø fortsat stiger.

Læs mere om Samsø Bær her

Samsø Bær er fra Samsø kommune.

Sidst opdateret: 27.11.2019