Råd til rekruttering af kvalificeret IT-arbejdskraft fra Tunesien

Tunesien er det land, som efter det arabiske forår er kommet længst med den politiske overgang til demokrati. I de seneste år har landet vedtaget en ny forfatning og afholdt frie og retfærdige valg. I 2015 fik Den Tunesiske Kvartet for National Dialog tildelt Nobels fredspris for: ”sit afgørende bidrag til opbygningen af et pluralistisk demokrati i Tunesien i kølvandet på Jasminrevolutionen i 2011”.

Tunesien er det første land i det sydlige middelhavsområde, som har indgået en frihandelsaftale med EU. Desuden har Tunesien status som ”Advanced Partner” i forhold til EU. Uddannelsesniveauet i Tunesien er højt. Der er over 200 universiteter med godt 337.000 studerende, hvoraf 61% er kvinder. De studerende behersker engelsk, fransk og arabisk på højt niveau.

Tunesien oplever økonomisk vækst, men desværre også stor arbejdsløshed, især blandt kvinder, unge nyuddannede og unge generelt. Derfor finder flere dimittender arbejde i især Frankrig og Italien. Det er også for danske virksomheder muligt at rekruttere højtuddannet arbejdskraft fra Tunesien. Dette gælder dog ikke IT virksomheder, der leverer til den danske forsvarsindustri, idet en sikkerhedsgodkendelse vil være omkostningsfuld.

Kravene til opholdstilladelse for borgere fra ikke EU land er pr. 1. februar 2019, at de enten er fuldtidsstuderende (eks. ph.d. studerende) eller ansat således, så det lever op til kravene om beløbsgrænse (426.985,06 kr. årligt).

Er dette interessant for din virksomhed, vil vi gerne hjælpe med kontakt til FIPA Tunisia (Foreign Investment Promotion Agency).

ITforum_Erhvervshus_midtjylland

Sidst opdateret: 28.02.2019