Pure Algae producerer tang i Norddjurs med store perspektiver

Sparring fra Erhvervshus Midtjylland har betydet, at den unge iværksætter Esben Rimi Christiansen på kun tre måneder fik rejst én million kroner.

Pure Algae

På verdensplan er efterspørgslen efter tang enorm. Og i Norddjurs er en ung civilingeniør Esben Rimi Christiansen i fuld gang med at lave en forretning ud af et innovativt anlæg, som producerer tang med det mål at gavne miljøet.

Sammen med forskere og ingeniører udvikler han en ny teknologi, der kan producere mere tang på mindre plads. Alle hans sparepenge er investeret i et prototype-anlæg ved Kattegatcentret i Grenå, hvor han for et år siden startede virksomheden Pure Algae.

Siden er det gået hurtigt. Især efter han tog kontakt til Erhvervshus Midtjylland.

”Uden de stærke kompetencer i Erhvervshus Midtjylland indenfor fundraising og virksomhedskultur, var jeg ikke kommet så godt i gang. Det har hjulpet mig til at lægge de rette grundsten, og det er helt afgørende som iværksætter”, siger Esben Rimi Christiansen.

På kun tre måneder fik han med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland rejst i alt en million kroner bl.a. med sparring på hans pitch til Innofounder og FLAG.

”Den kompetente sparring fra Erhvervshus Midtjylland har løftet mig op og givet virksomheden et mere solidt fundament. Når du går en helt ny vej, giver det sikkerhed at have kompetente kræfter i ryggen, og det har jeg haft i Erhvervshus Midtjylland”, påpeger Esben Rimi Christiansen.

Han ser store perspektiver i virksomheden. For hvert ton tang Pure Algae producerer, opsamles 1,5 ton CO2. Dermed kan virksomheden opnå at opsamle mere CO2, end den producerer. Oveni spares CO2 ved, at tangen produceres i Europa og ikke skal importeres fra Asien, hvor 99,6 procent af verdens tangproduktion foregår pt.

Udfordringen har været at få pilot-anlægget til at producere tang i søjler. Men det går godt, og de to første medarbejdere er ansat til at sørge for driften af anlægget.

Indenfor et halvt års tid er forventningen at sælge virksomhedens første tang til restauranter samt at få en investor, så der kan produceres i stor skala. Og om fem år har Pure Algae flere anlæg i både Danmark og udlandet, hvis alt spiller perfekt.

Læs mere om Pure Algae her

Pure Algae er fra Norddjurs kommune.

Sidst opdateret: 06.11.2019