Problemløsninger der skaber vækst

Problemer er dyre. Man spilder nyttig tid. Man når ikke det planlagte. Man risikerer at ramme kunderne. Problemer opstår i alle processer, uanset branche. Og i alle funktioner: Produktion, administration, service, indkøb, salg mv.

loesning

Nogle gange dukker et problem op igen, … og igen, selv om du har brugt masser at tid og energi på at håndtere problemet. Jo mere effektivt du evner at håndtere problemer i din virksomhed, jo mere effektivt kan du konkurrere!

Dette seminar handler om systematisk problemløsning. En enkel metode til at løse komplekse problemer. Metoden kan anvendes og bliver anvendt i alle brancher og funktioner - ikke bare til at løse konkrete problemer, men også til at udvikle en kultur med fokus på at håndtere alle problemer på den mest effektive måde. Ud fra en let forståelig og alligevel ret kompleks case prøves metoden af på et reelt problem hos en deltagende virksomhed. Målet med workshoppen er, at du lærer at bruge en konkret metode til at arbejde systematisk og effektivt med problemerne i din virksomhed.

Seminarets hovedpunkter:

Du lærer nogle begreber, der kan styrke det fælles sprog, når I arbejder med problemer, fx problemets afgrænsning, den direkte årsag og den grundlæggende årsag. Erfaringen viser, at et fælles sprog om problemer og problemløsning gør det væsentligt lettere at arbejde systematisk med problemer på alle niveauer i virksomheden.

 • Indledende præsentation af metoden ”Systematisk problemløsning”
 • Deltagernes eksempler på tilbagevendende problemer / problemer der er svære at komme til bunds i
 • Case-baseret læring i brug af metoden
 • Afprøvning af metoden på konkret problem
 • Hvor er hjælpen til det videre arbejde?

Seminaret arrangeres af Erhvervshus Midtjylland i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd og gennemføres af Provice.

Tilbud til virksomheder med
           vækstambitioner

Region Midt

Sidst opdateret: 25.03.2020