Eksport af kosttilskud til Tyskland

Natur-Drogeriet A/S oplever fremgang, efter familiefirmaet er effektiviseret og digitaliseret med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland. Jorden er gødet for mere eksport, og en charmeoffensiv mod tyske apoteker og helsekostbutikker er indledt.

Naturdrogeriet

Siden et generationsskifte i 2016 er der sket meget i familiefirmaet Natur-Drogeriet i Skanderborg, som udvikler og producerer kosttilskud og naturlægemidler. Omsætningen stiger, og der er ansat en ny medarbejder til at sørge for synlighed på sociale medier.

”Efter generationsskiftet fik vi hurtigt kontakt til Erhvervshus Midtjylland. Og de havde mange ideer. Gode ideer, som vi har taget til os, som f.eks. at satse mere målrettet på eksport. Og sparringen gav bl.a. overblik over hvilke skridt, vi skulle tage først”, siger Natur-Drogeriets direktør Jan Rathcke.

P.t. er virksomheden i fuld gang med at bane en vej ind på det tyske marked, der benytter naturmedicin i stor stil. Og det passer perfekt til Natur-Drogeriet, som solgte sine første produkter af den art i 1945, og nu har det største sortiment i Danmark med ca. 1300 produkter. De sælges af apoteker, helsekostforretninger og Matas.

”Vi har oplevet stor interesse i Tyskland, så det er lovende. Vi har hyret en mand dernede til opgaven, og han er ved at undersøge vores muligheder på tyske apoteker og helsekostbutikker”, siger Jan Rathcke.

Via Erhvervshus Midtjylland, som har hjulpet med at få trimmet organisationen, så den er klar til mere eksport, kom Natur-Drogeriet med i Erhvervspartnerskabet for avanceret produktion. Den eksterne konsulent, som var medfinansieret i et forløb på ni måneder til bl.a. at have fokus på logistik og digitalisering, arbejder stadig for Natur-Drogeriet.

Natur-Drogeriet har nye planer for de kommende år. Bl.a. om at bygge om og indrette produktionen efter LEAN-principper, så alt er klar, hvis forbrugere i Tyskland og andre lande går efter produkter fra Natur-Drogeriet.

Læs mere om Natur-drogeriet her

Natur-drogeriet er fra Skanderborg kommune.

Sidst opdateret: 12.03.2021