Modelhuset gør drømme håndgribelige

Den to år gamle iværksættervirksomhed Modelhuset har investeret i teknologi, som gør et byggeri håndgribeligt. Og efterspørgslen vokser efter laser-scanninger og modeller af lejlighedskomplekser og villaer.

Modelhuset

En tegning fra en arkitekt er svær at læse. Mange har brug for en model i farver og med alle detaljer for at fornemme et byggeri. Og det kan Modelhuset i Holstebro levere.

Bag Modelhuset står Stiven Schmidt, som har startet virksomhed i 2016 med det mål at udforske, hvor langt han kunne komme for 8000 kr., som han har skudt ind i deres fælles firma. Og det har vist sig at være langt.

Den oprindelige virksomhed ”Forkromeren” har han solgt, og pengene er investeret i teknologi til Modelhuset, for han så et behov for modeller til bygherrer.

Stiven Schmidt har en fortid i byggebranchen som tømrer, byggeleder og med salg.

I 2018 har Modelhuset lanceret laser-scanninger, som der er stigende efterspørgsel efter. En laser-scanning forsyner arkitekter med en digital tegning i 3D, som giver et præcist grundlag at arbejde ud fra. Stiven Schmidt er netop vendt retur fra København, hvor han har scannet Det Kongelige Bibliotek.

”Efterspørgslen på scanninger af fredede eller historiske bygninger vil kun vokse”, vurderer han.

Hovedparten af Modelhusets opgaver er i hovedstaden. Kunderne er ejendomsmæglere, arkitekter og boligudviklere af store projekter, for en model gør det lettere at sælge boliger i projektsalg.

Modelhuset er for nylig flyttet ind i Nupark i Holstebro, og det giver synergi at være under samme tag som andre iværksættere og etablerede virksomheder. Og et kursus-forløb for iværksættere over seks aftener har givet Stiven Schmidt nyttig viden og netværk.

”Jeg blev klogere på de faldgruber, der er som nystartet virksomhed. Det kan spare tid og dyre lærepenge. Viden og netværk gør min verden lidt nemmere”, siger han.

Modelhuset

Læs mere om Modelhuset her

Modelhuset er fra Holstebro kommune.

Sidst opdateret: 06.11.2019