Kompetenceforløb - SYDAFRIKA - et overset ”europæisk” vækstmarked

Få unik adgang til det attraktive sydafrikanske vækstmarked!

topbanner markedsbesog sydafrika

Sydafrika spiller en særlig rolle som et af det afrikanske kontinents økonomiske sværvægtere. Dansk Erhverv og Danmarks Eksportkredit forventer, at Sydafrika igen bliver et af de mest attraktive markeder i regionen. Landets udgangspunkt for dansk eksport er solidt, og det er et oplagt brohoved for handel i andre dele af Afrika. Selvom det kan opfattes svært, risikofyldt og omkostningstungt at sikre fodfæste i Sydafrika, så behøver det ikke være sådan, fordi lovgivning og forbrug minder meget om det, vi kender fra Europa, samt EU producerede varer kommer toldfrit på markedet. Med vores kompentenceforløb får du rådgivning, indsigter og erfaringer, der øger dine chancer for at få succes med eksport til det sydafrikanske marked. Du får en unik mulighed for at møde de vigtigste kunder og samarbejdspartnere og selv tale direkte med forbrugerne.

Program

Indledende seminar
Afholdes i Cape Town som en del af markedsbesøget.

Gennemgang af markedet, markedspotentiale, tendenser, jura, forretningskulturen, salgskanalernes struktur og forbruger segmenter. Formålet er, at du får markedsindsigt og får identificeret forretningsmuligheder.

Markedsbesøg
På markedsbesøget får du mulighed for at mødes med:

  • 5 af de største detailkæder på markedet – fordelt så de dækker alle forbrugersegmenter (LSM)
  • Lokal logistik samarbejdspartner
  • Marketingbureau
  • Merchandising bureau (et must ifm. distribution og opfyldning)
  • Butiksbesøg inklusiv introduktion og brug af simple værktøjer til opsamling af indsigter

Der lægges ca. 3 møder pr. dag samt butiksbesøg.
Markedsbesøget afsluttes med en opfølgning og præsentation af go-to-market plan template til efterfølgende hjemmearbejde.

Afsluttende seminar
På det afsluttende seminar samles vi igen, hvor du får mulighed for at præsentere din eksportplan/handlingsplan foran et ekspertpanel udvalgt af Kombination og Erhvervshus Midtjylland. Her får du individuel, konstruktiv feedback, så du er klædt på til det videre arbejde med eksport til Sydafrika. Formålet med seminaret er, at du ved, hvad næste skridt på vejen mod Sydafrika er.

Kombinationen af to seminarer og markedsbesøget gør, at du får du en grundig indsigt i markedspotentiale, tendenser, jura, forretningskulturen, salgskanalernes struktur og forbrugerne, så du kan planlægge en effektiv handlingsplan, positionere dit brand rigtigt og træffe de rigtige kommercielle valg.

Kompetenceforløbet arrangeres af Erhvervshus Midtjylland og gennemføres af Kombination.

Tilbud til virksomheder med vækstambitioner

Region Midt EU regionalfondslogo

Sidst opdateret: 15.01.2020