Jysk Handi har succes i Norge

Et langvarigt forhold til Erhvervshus Midtjylland giver Jysk Handi i Syddjurs en række fordele ifølge direktøren. Bl.a. en voksende eksport.

Jysk Handi

Spiserobotter, sansesenge og specialløsninger til børn og voksne med et handicap bliver udviklet og produceret hos Jysk Handi i Syddjurs.

Virksomheden blev grundlagt af Rasmus Henriksen i 1990, da han var 22 år. Han ville udvikle hjælpemidler, der ikke findes eller fungerer optimalt. Og i dag, hvor de er 8 ansatte, er det stadig virksomhedens DNA.

Flere og flere af hjælpemidlerne bliver eksporteret. En trediedel af omsætningen hentes nu hjem fra eksport. Vejen ud på eksportmarkederne har Erhvervshus Midtjylland været guide på.

”Som ejerleder kan man spilde sin tid på konsulenter, som ikke forstår vores DNA. Min lange relation til erhvervshuset betyder, at jeg læner mig fuldstændig op af den virksomhedskonsulent, som jeg har haft kontakt med i flere år. Hun er effektiv og kommer lynhurtigt ind til kernen af en problemstilling, for hun kender maskinrummet på Jysk Handi”, siger Rasmus Henriksen.

Via Erhvervshus Midtjylland er Jysk Handi nu i kontakt med Udenrigsministeriet og får hjælp fra den danske ambassade i Sverige og Finland til at blive klogere på de to markeder, og hvordan virksomheden bedst angriber dem.

”Først skulle vi finde ud af, om det er muligt at eksportere løsninger som vores, og hvordan man så gør. Og nu er vi ved at finde ud af, hvorfor det ikke virker lige så godt i Sverige som i Norge, hvor vi har stor succes”, siger Rasmus Henriksen.

På grund af hans store tillid til virksomhedskonsulenten, har han ladet sig overtale til at gå i gang med et digitaliseringsprojekt med det formål at forbedre produktiviteten.

”Virksomhedskonsulenten var insisterende og påpegede, at det er vigtigt for Jysk Handi, for hvis vi ikke følger med udviklingen, taber vi på den lange bane i vores digitaliserede verden. Hendes indsigt i lige netop mit maskinrum fik mig overbevist”, siger Rasmus Henriksen.

Jysk Handi er pt midt i implementeringen, og ejerlederen er langt udenfor hans comfort zone.

”Det er mega tungt, men jeg tror på, at det er godt, vi tog springet og investerede tid og penge i det. For det vil lette de dokumentationskrav, vi er underlagt som hjælpemiddelproducent”.

Læs mere om Jysk Handi her

Jysk Handi er fra Syddjurs kommune.

Sidst opdateret: 06.11.2019