HM Service fik hjælp til at træde ind på et nyt marked

Da HM Service fik sin første opgave udenfor landets grænser, sørgede Erhvervshus Midtjylland for medfinansiering af hjælp fra den danske ambassade på Island. Det gav tryghed på et fremmed marked.

HM Service

HM Service i Thyborøn har mange års erfaring med murer-, tømrer- og stillads-arbejde i Danmark. Til gengæld havde virksomheden og de 35 medarbejdere ingen erfaring i at løse opgaver udenfor landets grænser, da en trofast og tilfreds kunde tilbød en opgave på Island.

Heldigvis havde virksomhedens ejer Henning Christensen hørt et foredrag om, hvad The Trade Council og de danske ambassader kan gøre for virksomheder, der opererer i udlandet. Og han tog fat i Erhvervshus Midtjylland.

”De kom herop til Thyborøn, og vi fik bevilget medfinansiering til hjælp fra ambassaden på Island. Det var guld værd, for når man står som lille virksomhed udenfor landerts grænser føles det meget betryggende at have den danske stat i ryggen”, siger Henning Christensen.

Gennem et halvt års tid var HM Service i gang med at bygge på Island. Medarbejderne arbejdede på skift på øen, og det gik rigtig godt. Senere har virksomheden opført endnu en bygning deroppe.

”Det er langt mere kompliceret at bygge i udlandet, hvor der er andre regler. Men det var som at have spændt et sikkerhedsnet ud under sig, at jeg kunne ringe eller skrive og få opbakning og viden fra staten. Det er en virkelig god støtte til erhvervslivet”, siger Henning Christensen.

HM Service2

Som følge af aktiviteterne på Island har HM Service siden fået en forespørgsel om et evt. byggeri i England. Derfor tøvede Henning Christensen ikke med at kontakte Erhvervshus Midtjylland igen, som var klar til at sørge for hjælp til at træde ind på det engelske marked.

Desværre er ordren røget i skuffen på grund af Brexit. Om den senere kan trækkes op er usikkert. Men HM Service er klar til at tage fat udenfor landets grænser igen.

Læs mere om HM Service her

HM Service er fra Lemvig kommune.

Sidst opdateret: 06.11.2019