HB Products vil længere ud i verden

En bæredygtig opfindelse fra HB Products i Aarhus er et hit i Australien. Nu skal den med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland udbredes til hele verden.
HBPRODUCTS

Den danske udviklingsvirksomhed HB Products i Aarhus har opfundet en sensor til styring af køleanlæg, som kan spare klimaet for mange tons CO2. Sensoren kan mindske energiforbruget med 40 procent og samtidig gøre ammoniakanlæg mere sikre.

For ni år siden fik virksomheden, som er specialister i udvikling af sensorer til køleindustrien, med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland patent på den nye elektroniske sensor.

I det hele taget har erhvervshuset været involveret i en stor del af den udvikling, der er sket, siden direktør Michael Elstrøm startede HB Products sammen med to tidligere kolleger i 2002.

Og der er sket en hel del. Medarbejderantallet er tredoblet til 22, hvoraf seks er i udviklingsafdelingen, og omsætningen er firedoblet til 40 mio. Og patent-produktet er en stor succes i Australien.

”De er ikke bange for at gå nye veje og har som de første taget vores Vapor Quality Sensor til sig. Der bliver stort set ikke bygget et køleanlæg dernede, uden at vores produkt er med,” fortæller direktør Michael Elstrøm.

produkt

Nu vil HB Products søsætte en markedsføringskampagne medfinansieret af Erhvervshus Midtjylland for at få endnu flere til at opdage fordelene ved produktet.

”Vi er længere med produktet, end vi ellers ville have været, fordi vores faste virksomhedskonsulent gennem syv år Henrik Skou Pedersen flere gange har guidet os gennem junglen af ansøgninger til EU-midlerne via erhvervshuset. Og nu skal vi have det udbredt til hele verden,” siger Michael Elstrøm.

De nye ecodesign direktiv fra EU vil hjælpe HB Products til at vokse yderligere, vurderer han, for produktet lever allerede op til de krav, som fremover bliver stillet til nye produkter i forhold til bæredygtighed. Virksomheden udvider derfor med knap 700 kvadratmeter, ligesom endnu en sælger er ansat.

”Henrik kommer med gode idéer og har sørget for at sætte ting i gang, som er guld værd for os. Al den hjælp, vi har fået i tidens løb, er med at holde gryden i kog,” siger Michael Elstrøm.

Læs mere om HB Products her

HB Products er fra Aarhus Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 08.03.2021