GreenTools® Denmark sælger flere fuglekasser

Naturwebshoppen ved Silkeborg har med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland øget salget. Nu er planen at ansætte en eller to medarbejdere for at frigive tid til at designe og udvikle produkter til haven i bæredygtigt træ.

greentools

Fuglekasser til mejser, musvitter og natugler fremstillet i FSC-certificeret træ er populære produkter hos GreenTools® Denmark i Silkeborg. 50 forskellige fuglekasser samt naturbænke, bålfade, økser og haveredskaber sælges fra den lille virksomhed på kanten af skovene syd for Silkeborg til kunder i bl.a. København og Tyskland.

Starten gik, da biolog Anders Pedersen i 2005 gik i gang med at save lærketræ og douglasgran på et lille mobilt savværk. Først som bibeskæftigelse men det blev efterhånden til fuldtidsarbejde, da efterspørgslen på fuglekasser og andre produkter i kvalitetstræ viste sig at være stor, og GreenTools® Denmark blev stiftet.

For flere måneder siden læste Anders Pedersen om en virksomhed, der havde fået hjælp af Erhvervshus Midtjylland og tog kontakt. Og han er begejstret for den saltvandsindsprøjtning få møder med Erhvervshus Midtjyllands virksomhedskonsulent Laila Mariann Hansen har givet.

greentools

”Indtil nu har jeg mødt hende fire gange med et par måneders mellemrum. Det har gjort en kæmpe forskel. Forretningen er trimmet, jeg har fået sat logo på alle mine produkter, og de produkter, jeg ikke tjener på, er luget ud. Det har jeg ikke været skarp på hidtil,” siger han.

Med biolog-uddannelsen i bagagen har Anders Pedersen ikke haft viden om forretningsudvikling men ”bare” drevet virksomhed.

Den forretningsmodel, han blev præsenteret for, og virksomhedskonsulentens spørgsmål har rykket Green Tools fremad og vil gøre det endnu mere de kommende år.

”På opfordring fra Laila tog jeg til København for endelig at besøge mine største kunder gennem mange år, og nu bestiller de tre gange så meget,” understreger han.

Sammen med Erhvervshus Midtjylland har Anders Pedersen fundet ind til kernen i virksomheden, som er en historie om bæredygtighed og specialviden om dyr og natur. Derefter har han lagt en plan for de næste skridt.

”Min vision er at få ansatte til at hjælpe med produktion og pakkeri, så jeg selv får mere tid til produktudvikling og kundepleje. Det er et stort skridt, men Laila prikker til mig, for at jeg ikke skal være for forsigtig, og det er godt for mig,” påpeger han.

Læs mere om GreenTools® Denmark her

GreenTools® Denmark er fra Silkeborg Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 08.03.2021