Tiltrængt skub satte gang i eksporten for EASI'R

De to midtjyder Mikael Moeslund og Jakob Knudsen havde i mange år drevet deres forretning fra Tyskland med succes. De drømte om at udvikle forretningen i Danmark og på sigt at eksportere til andre markeder, men de havde svært ved at komme videre.

Easi_r

Det begyndte med en artikel i en lufthavn, hvor Tonny Danielsen, der er konsulent ved Væksthus Midtjylland, fortalte om mulighederne for at hjælpe virksomheder med at indtage nye eksportmarkeder. Den artikel læste Mikael Moeslund, som er direktør i it-virksomheden EASI'R, mens han ventede på sit fly. Inden han var hjemme igen, havde han ringet til konsulenten og booket et møde.

Allerede på det første møde fik EASI'R, der leverer CRM-systemer, sig lidt af en øjenåbner. De to ejere, Mikael Moeslund og Jakob Knudsen, havde regnet med at få information om, hvad de kunne bruge Væksthus Midtjylland til, samt at få information om medfinansiering til markedsudvikling. Men i stedet tog konsulenten hele virksomheden op i den strategiske helikopter og gav den et 360-graders serviceeftersyn.

Konkret rådgivning med udgangspunkt i virksomheden

Konsulenten tog udgangspunkt i dialogværktøjet Væksthjulet og satte fokus på en række indsatsområder, som gav EASI'R mulighed for i højere grad at udnytte sit vækstpotentiale.

– Deres drøm var at udvikle forretningen i Danmark og øge eksporten til udlandet. Vi talte derfor om, hvad der skulle til for at gøre virksomheden klar til at trænge ind på nye markeder, og vi talte især om deres organisation, produkter og skalerbarhed, siger Tonny Danielsen.

Ud over at komme med en række konkrete bud på, hvad EASI'R kunne gøre for at skalere sine produkter og sin organisation, anbefalede han også at inddrage en ekstern konsulent som hjælp til at udarbejde en mere specifik go to market-strategi.

"Man tænker, om det virkelig kan passe, at det har så stor effekt at ændre på ting, som jo i bund og grund er ret basale. Men det har det. Og der er store muligheder for at udvikle sig, hvis man tør tage springet og undgår at falde tilbage i gamle vaner."

Jakob Knudsen, EASI'R

Perspektiv på opgaverne i hverdagen

– Man tænker, om det virkelig kan passe, at det har så stor effekt at ændre på ting, som jo i bund og grund er ret basale. Men det har det. Og der er store muligheder for at udvikle sig, hvis man tør tage springet og undgår at falde tilbage i gamle vaner. Det er i høj grad den indsigt og viden, vi har opnået gennem forløbet med Væksthus Midtjylland, forklarer Jakob Knudsen.

Han fortæller også, at de fik hjælp til at holde overblikket over de nye tiltag og med at sætte dem i perspektiv.

– Tonny har hjulpet os med at se det overordnede billede, og når vi har haft møder med ham, er det ham, der tager os med op i helikopteren, så vi hele tiden får sat perspektiv på de opgaver, vi arbejder med i hverdagen, siger han.

– Og så har sparringen virkelig hjulpet os med at ændre vores mind-set. Vi føler i hvert fald, at vi har fået et skub i den rigtige retning.

Easi_r arbejdende

De mange nye tiltag betyder, at EASI'R for første gang i sin historie ikke oplever vækst i samme omfang som tidligere. Jakob Knudsen er dog ikke i tvivl om, at de har gjort en god investering.

– Vi er typerne, der har insisteret på kun at bruge én krone for hver gang, vi tjente to, og det har sikret os organisk vækst igennem 10 år. Men Væksthus-konsulenten har fået os til at indse, at det er vigtigt at turde investere, hvis vi vil flytte os. Der behøver ikke at være plus på kontoen hele tiden, og væksten skal nok komme senere. Dét har virkelig været en øjenåbner for os.

– Vi ville ikke kunne have gjort det her selv. For os har forløbet været guld værd, og vi kan sagtens forestille os at gøre det igen, hvor det er andre problemstillinger, som vi tager fat i.

Konsulent Tonny R. Danielsen fortæller:

"Noget af det, som jeg fokuserede på i min rådgivning, var at gøre virksomhedens organisation klar til global skalerbarhed – eller med andre ord at gøre den klar til at trænge ind på nye markeder.

Mikael Moeslund og Jakob Knudsen har virkelig taget tingene godt til sig, og resultaterne er tydelige: Vi kan se, at salgssiden er vækstet, de har investeret i nye medarbejdere, og de har fået skabt sig et godt fundament for mere vækst i Danmark og i udlandet. Jeg forventer meget af EASI'R de næste 3-5 år."

Kontakt Tonny R. Danielsen

Easi_r profil

Jakob Knudsen, medejer af EASI'R

Sidst opdateret: 22.02.2016