Kapital og finansiering

Vil du opstarte, udvikle eller vækste din virksomhed? Det er ingen hemmelighed, at det kræver kapital, men hvordan og hvor finder du de rette finansieringskilder? Og hvordan bliver du klar til at søge om finansiering? Lad os hjælpe dig!

Kapital og finansiering

Er du iværksætter og har behov for startkapital, eller har du som etableret virksomhed ambitionerne om at udvikle eller vækste din virksomhed? Så er det nødvendigt med kapital for at finansiere aktiviteterne. Der er et hav af finansieringsmuligheder, og det kan være uoverskueligt at få overblik over, hvad der passer bedst til dig og din virksomhed. Du oplever måske også, at dine ambitioner er større, end hvad dit pengeinstitut vil være med til, eller at finansinstitutterne stiller for store krav.

Få 1:1 sparring

Vores virksomhedskonsulenter hjælper dig gennem hele processen. Fra afdækning af din virksomheds kapitalbehov til identificering af foretrukne finansieringskilder. Det gør vi på baggrund af din idé og et 360 graders perspektiv på hele din virksomhed. Vi hjælper dig også med at stille skarpt på din idé og dit materiale, så du øger sandsynligheden for at komme igennem nåleøjet hos långiverne eller investorerne. Målet er, at du bliver klar til at søge finansiering, og vi er gerne med dig hele vejen!

Du kan fx få sparring og vejledning om:

 • At skabe finansielt overblik i din virksomhed
 • Afdækning af din virksomheds kapitalbehov
 • Identificering af foretrukne finansieringskilder
 • At stille skarpt på din idé og dit materiale
 • Ansøgning om finansiering

Du får hjælp af erfarne virksomhedskonsulenter med stort kendskab til finansieringsmulighederne og det finansielle marked. Vi er specialister i at skabe overblik over dine muligheder, og sammen finder vi de rette finansieringskilder til din virksomheds behov – hvad enten det er kapital fra regionale programmer, fonde eller business angels. Du kan bl.a. få vejledning om:

 • Softmoney (Innovationsfonden, LAG, regionale programmer eller andre nationale/internationale programmer)
 • Crowd-funding/ crowdlending
 • Eksterne investorer (business angles, strategiske alliancer, ventureselskaber, Insero, Vækstfonden)

ClearView Trade blev klar til at møde potentielle investorer

Clearview Trade

”Virksomhedskonsulenten hjalp mig med at blive klar til at møde potentielle investorer. Jeg fik fod på min elevatortale, på min forretningsstrategi og på virksomhedens value propositions.” Morten Øllgaard, ClearView Trade

Læs hvordan ClearView Trade fik hjælp af Erhvervshus Midtjylland

Hos os kan du møde vigtige kapitalaktører

Som noget helt unikt kan du hos os møde en række vigtige aktører inden for kapital. Vi har samlet aktører som bl.a. Vækstfonden, Innovationsfonden og Den Midtjyske Iværksætterfond, så du får det bedste udgangspunkt for din kapitalsøgning.

Mød knudepunktsaktørerne inden for kapitalfremskaffelse

Vores formål – at hjælpe dig og din virksomhed

Vi er specialister i at hjælpe dig, som er iværksætter eller etableret virksomhed, med at sætte struktur på dine muligheder og fremtid. Det gør vi ved at yde specialiseret erhvervsservice i forbindelse med opstart, udvikling eller konsolidering. Vi er sat i verden og finansieret af de midtjyske kommuner. Derfor er vores vejledning gratis. Du bliver mødt af erfarne virksomhedskonsulenter, der altid arbejder med udgangspunkt i din virksomheds behov - og det gør de helt uvildigt med formålet om at hjælpe dig.

Søger du ekstern kapital? Så skal du kunne besvare disse 3 spørgsmål – og det hjælper vi dig gerne med!

 • Hvad skal du bruge penge til, fx anlæg, udvikling eller drift?
 • Hvor mange penge skal du bruge?
 • Hvordan og hvornår kan du betale dem tilbage til långiver/investor?

Finansiering med fremmedkapital

Bliv klogerre på muligheder og fordele ved at benytte sig af muligheden for fremmedkapital.

Læs mere om fremmedkapital her

Sidst opdateret: 14.10.2020