Eksport-sparring hjælper Ecodrying

Erhvervshus Midtjylland har hjulpet Ecodrying i Horsens med bl.a. at få sparring fra Udenrigsministeriet. Det sikrer virksomheden en solid baggrund for at vurdere, om den skal satse på eksport til Norge og Sverige.

stor


Virksomhedsejer Kristian Trolle, der driver en grøn virksomhed med seks medarbejdere i Brædstrup ved Horsens, har opfundet en helt ny teknologi, som forvandler hestemøg til biobrændsel.

Anlægget beviser allerede sin værdi på et stort hestestutteri ved Vejle. Stutteriet er virksomheden Ecodryings første kunde, og anlægget har gennem halvandet år forvandlet hestepærer til briketter, der kan brænde. Det forsyner ejendommen med grøn energi.

Opfindelsen har et stort potentiale. Også på eksportmarkederne. Anlægget er det eneste af sin art i Europa, og Kristian Trolle har taget patent på det i 13 europæiske lande og er glad for, at Erhvervshus Midtjylland kan se potentialet og vil hjælpe ham med at forløse det.

For at få forretningen op at flyve, kræver det, at myndighederne i hvert land godkender anlægget.

”I Danmark har det taget lang at få godkendt produktion og salg af anlægget, og det presser likviditeten i en lille udviklingsvirksomhed”, siger Kristian Trolle.

Derfor er pengene små i opstartsfasen, og det betyder meget, at Erhvervshus Midtjylland bl.a. har vist Kristian Trolle videre til Udenrigsministeriets eksportsparring.

”Jeg har ikke den store erfaring med eksport, så det giver tryghed at få bevilget gratis eksportsparring på to gange 15 timer til at få undersøgt markedet og muligheden for godkendelse i henholdsvis Norge og Sverige”, siger Kristian Trolle.

Med Udenrigsministeriets opsamling af viden, bliver han klogere på, hvad reglerne i de to lande er og sikres en solid baggrund for at vurdere, om Ecodrying skal satse på de to markeder.

Ecodrying har netop solgt det første anlæg til eksport i Tyskland og fundet en forhandler, som står og tripper og venter på myndighedernes godkendelse syd for grænsen.

”Vi tror på, at det kan blive stort, og vi kan skabe flere arbejdspladser og eksportere grøn energi, når produktet for alvor kommer videre ud i verden med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland”, siger Kristian Trolle.

Læs mere om EcoDrying her

Ecodrying er fra Horsens kommune

Sidst opdateret: 24.04.2020