RE-ZIPs bæredygtige emballage bruges igen og igen

Et patent på den perfekte papkasse satte gang i iværksætter Bo Boddum, som drømmer om at score store webshop-kunder. Den drøm er tættere på med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland.

DEKORATIVT_BILLEDE


Helt op til 30 gange. Så ofte kan RE-ZIPs cirkulære emballage genbruges. Jo flere gange jo større klima-gevinst. Og forbrugerne vil gerne bidrage til at genbruge emballage, når de shopper på nettet, og returnere emballagen til RE-ZIP.

Stifter af RE-ZIP Bo Boddum har altid haft passion for bæredygtige materialer og en mere grøn hverdag. Han fik idéen til at designe bæredygtig emballage, da han var ansat i Vestas udviklingsafdeling som senior projektleder.

Han begyndte at bruge ledige stunder på de mange rejsedage på at forsøge at folde den perfekte papkasse. Og han formåede at forvandle de timevis af folde-forsøg til et perfekt og bæredygtigt design. I 2018 fik han patent og var klar til at springe ud som selvstændig.

Siden har der været fart på, og de er allerede to partnere plus fire studiemedarbejdere og praktikanter i lokalerne i Mejlgade i hjertet af Aarhus, hvor poser og kasser bliver gjort rene og sendt tilbage i cirkulation. Og der er kommet endnu mere fart over feltet, siden han blev kontaktet af Erhvervshus Midtjylland.

DEKORATIVT_BILLEDE

”I de første to år har jeg kørt mit eget show uden at være opmærksom på, at vi i Danmark har nogle organer, der hjælper virksomheder på rejsen. Men det er en stor lettelse at vide, at der er nogle, jeg kan trække på”, siger Bo Boddum.

En af de vigtigste ting, RE-ZIP har fået ud af kontakten til Erhvervshus Midtjylland, er et tilbud om at være med i et forløb om cirkulær grøn omstilling. Her har RE-ZIP bl.a. fået mulighed for at hyre en rådgiver fra Deloitte.

”Det forløb passede perfekt til os, og vi har fået lavet benhårde beregninger på C02-aftrykket på vores emballage. Sådan en beregning kunne vi aldrig have løftet selv, og samtidig giver en Deloitte-beregning troværdighed. Det ville være umuligt uden Erhvervshus Midtjylland”, understreger Bo Boddum.

Han forventer sig meget af beregningen, fordi den oplyser potentielle kunder om præcis hvor meget C02, de kan spare på RE-ZIPs emballage.

”Vi har brugt det værktøj for første gang i denne uge, og det gjorde indtryk på kunden, at de kan få så stor en CO2-besparelse i deres regnskab.Takket være erhvervshuset er vi klædt på til en dialog med store kunder”, siger Bo Boddum.

Hans forventning er, at det for alvor kommer til at flytte forretningen.

Læs mere om RE-ZIP her

RE-ZIP er fra Aarhus Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 21.04.2021