Pond 12 vil erstatte plastik

Det betyder meget for en startup virksomhed at få dækket en del af udviklingsomkostningerne af Erhvervshus Midtjylland, siger Pond 12´s direktør Kristian Kolding.

case-pond-12


Et nyt og 100 procent biobaseret materiale, der kan erstatte plastik og har et langt lavere CO2 aftryk, er opfundet af Pond Biomaterials.

Rettighederne til at bruge råvaren til mobilcovers og ”flergangs-service” har joint venture-partneren Pond 12 fået. Virksomheden får fremstillet mobilcovers af en canadisk virksomhed, og næste skridt er fremstilling af ”flergangs-service”.

”Engangsservice er ikke godt for kloden. Vi skal passe på de ressourcer, vi har, og derfor er der et stort potentiale i vores biomateriale,” siger adm. direktør Kristian Kolding.

Han har en fortid i Panzer Glass, hvis ejerkreds er medstifter af selskabet bag Pond 12, som holder til på etagen under. Virksomheden er startet for under et år siden og tæller indtil videre Kristian Kolding og to medarbejdere.

”Vores tankegang er cirkulær, så vi vil erstatte de enorme mængder engangsservice og samle service af vores biomateriale sammen efter brug, kværne det og skabe nye produkter f.eks. stole. Og forhåbentlig sælge til festivaler og catering”, siger han.

Pond 12 er på jagt efter en producent og på grund af gode erfaringer med Erhvervshus Midtjylland fra Panzer Glass, tog Kristian Kolding kontakt for at få hjælp til at finde den helt rigtige.

”De vidste lige hvilken konsulent, der ville være god for os, og så gør det en stor forskel for en startup virksomhed, om vi skal betale 45.000 kr. i stedet for 90.000 kr. for hans viden”, påpeger Kristian Kolding.

Den eksterne konsulent har hurtigt fundet tre producenter i Polen, der gerne vil arbejde sammen med Pond 12. Dem er virksomheden nu i dialog med.

”Det var både lettere, hurtigere og billigere for os at trække på Erhvervshus Midtjylland. Hvis jeg selv skulle have fundet producenter i Polen, ville det svare til at finde en nål i en høstak. Men det er let at henvende sig et sted, hvor de ved noget om alle støtteprogrammer,” siger Kristian Kolding.

Han har allerede bedt om et nyt møde med erhvervshuset om endnu et projekt.

Læs mere om Pond 12 her

Pond 12 er fra Favrskov Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 08.03.2021