Mere bæredygtig stolpe hos Lemming Hegn

En henvendelse fra Erhvervshus Midtjylland har ført til, at Lemming Hegn i Silkeborg satser på en mere grøn stolpe. Virksomheden arbejder på at finde en dansk producent.

lemming-hegn


Lemming Hegn, som gennem knap 70 år har fremstillet solide hegn og stakitter, er ved at udvikle en mere bæredygtig stolpe. Det er resultatet af en henvendelse til virksomheden fra Erhvervshus Midtjylland, som blev modtaget med skepsis.

Men her et års tid efter er Sanne Lemming, der driver virksomheden med 12 ansatte sammen med hendes svigermor Conny Pedersen og mand Jesper Lemming Pedersen, som er henholdsvis 2. og 3. generation, glad for, at de sagde ja tak til at få besøg af virksomhedskonsulent Laila Mariann Hansen.

Det er sundt med friske øjne på en gammel virksomhed, hvor der er meget ”det har vi altid gjort”. Takket være erhvervshuset står Lemming Hegn nu et bedre sted i forhold til at sikre virksomheden i fremtiden, fremhæver Sanne Lemming.

”Erhvervshus Midtjylland har løftet os op i kraven og fået os til at se ned på virksomheden og forholde os til, hvor vi gerne vil være om 10 år. Det kører så stærkt, at det er svært at få tid til at bruge bare 10 procent af tiden på at tænke fremad,” siger hun.

lemming-hegn

Virksomhedskonsulenten foreslog, at Lemming Hegn skulle søge om at deltage i CØ SMV, som er et projekt for små og mellemstore virksomheder om cirkulær økonomi.

”Med en almindelig kontoruddannelse er jeg ikke vant til at skrive en akademisk ansøgning, men jeg fik hjælp. Og vi fik bevilget penge til at hyre en ekstern konsulent, som har gennemgået alt det, vi gør, der belaster klimaet. Og beregnet vores klimaaftryk”, fortæller Sanne Lemming.

Virksomheden fandt ud af, at de belaster klimaet mest med deres betonstolper. Derfor er de ved at udvikle en ny stolpe, hvor betonen udfases og en del erstattes med plast eller komposit.

”Vi tror, at danske virksomheder får pålagt krav om et maksimalt CO2 aftryk, og så er vi foran. Vi har fundet ud af, at Erhvervshus Midtjylland har meget at byde på for en lille virksomhed, selvom vi egentlig synes, vi er gode til det, vi gør,” påpeger Sanne Lemming.

Læs mere om Lemming Hegn her

Lemming Hegn er fra Silkeborg Kommune

Derfor skal din virksomhed have fokus på grøn omstilling!

Grønne, bæredygtige løsninger og cirkulær økonomi er fremtiden - og til den fremtid hører også den tredobbelte bundlinje.

Læs mere om, hvordan du tænker det ind i din forretningsmodel

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 08.03.2021