Idé Skilte får bæredygtighed med fra starten

Skiltevirksomheden fra Horsens kobler digitalisering og grøn omstilling med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland. Mindre spild og genanvendelige skilte er vejen frem.

DEKORATIVT_BILLEDE


Gennem otte år har Idé Skilte i Horsens, der sørger for en visuel identitet til bl.a. Givskud Zoo og Det kongelige Bibliotek i Aarhus, haft solceller på taget. Men virksomheden vil videre og sætte den grønne tankegang i system i alle processer.

”Vores it-system er 16 år gammelt og trænger til en udskiftning, og hvorfor ikke koble digitalisering med bæredygtighed og sørge for at kunderne altid får mulighed for at vælge en grønnere løsning?”, siger Marianne Beuchert.

Hun startede virksomheden for 30 år siden og ejer den sammen med broderen Lars Beuchert, og de har 11 ansatte. Med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland har virksomheden fået en bevilling fra SMV:Digitals grønne pulje.

”Tilskuddet gjorde, at vi turde hyre en rådgiver til at arbejde med os i en kreativ proces uden at vide, hvad det præcis kommer til at koste, og hvad vi vil have ud af det”, siger Marianne Beuchert.

DEKORATIVT_BILLEDE

Den eksterne rådgiver har hjulpet med at indsamle data og analysere arbejdsgange, for virksomhedens udfordring er at få bæredygtighed til at gennemsyre alt.

Det eksisterende flow i forhold til kunderne er kortlagt. Ud fra det har ejerne og en medarbejder formuleret et drømmescenarie. Der hvor virksomheden skal være, når hele digitaliseringsprocessen er godt overstået.

”Det er en stor investering for os i tid og udgifter, men vi tænker anderledes og er vanvittig glade for, at vi er gået i gang. Carsten har været med fra starten med det fokus, at vi får værdi for vores investering. Han har været en kæmpe hjælp,” understreger Marianne Beuchert.

Hun var klar til at gå i gang med en leverandør, men mener at den ”omvej”, Idé Skilte tog med Carsten Pedersen og rådgiveren har været guld værd. Og at digitaliseringen får langt større værdi, efter de to har startet processen godt op.

Fremover sætter Marianne Beuchert sin lid til, at Carsten Pedersen er med til at vurdere, hvilke puljer Idé Skilte skal søge, for hun har svært at overskue de mange muligheder for medfinansiering.

Næste skridt år bliver, at den eksterne rådgiver holder en workshop for samtlige 11 medarbejdere, når det igen bliver muligt p.g.a. Corona.

Læs mere om Idé Skilte her

Idé Skilte er fra Horsens Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 10.05.2021