Et økonomisk rygstød til rejsearrangør

Blixen Tours har mistet 9 måneders omsætning i 2020. Med tilskud til at udvikle et nyt koncept fra omstillingspuljen for Covid 19-ramte virksomheder ruster rejsearrangøren sig til tiden efter pandemien.

DEKORATIVT_BILLEDE


Mange virksomheder har behov for at omstille og tilpasse deres forretning på grund af Covid 19-krisen. En af de særdeles hårdt ramte er rejsearrangøren Blixen Tours A/S i Hedensted, hvor omsætningen forsvandt med et fingerknips.

”Siden verden gik i orange, har alt været anderledes i Blixen Tours”, siger ejer og direktør Heine B. Sørensen. Han driver virksomheden med 8 medarbejdere sammen med hans søster Henriette Sørensen.

De besluttede i 2003 at gøre deres passion for at rejse til en levevej, og de har også startet et søsterselskab i Norge. Men pandemien spænder på 11. måned ben for, at de kan sende kunder afsted på skræddersyede rejser til bl.a. Afrika, Mauritius og Seychellerne.

Deres 1. prioritet efter nedlukningen var at få gæsterne hjem og annullere de bookede rejser. Det var en arbejdskrævende proces at få aflyst alt og betalt pengene tilbage til de gæster, som valgte at annullere deres rejse.

”En del rejser blev skubbet, men er siden aflyst for anden, tredje og endda fjerde gang. Og det er kunder, der har set frem til en helt særlig bryllupsrejse eller at skulle fejre guldbryllup i f.eks. Afrika”, siger Heine B. Sørensen.

Han tilføjer, at det samtidig gør ondt at skulle aflyse på destinationen, for pandemien rammer hårdt i Danmark, men endnu mere ude i verden.

DEKORATIVT_BILLEDE

Hjælpepakker for Covid 19-ramte virksomheder har gavnet Blixen Tours i den langvarige krise. Erhvervshus Midtjylland været en kæmpe hjælp, fremhæver Heine B. Sørensen.

”Vores kontakt i erhvervshuset har været god til at informere, når der er kommet relevante puljer. Laila M. Hansen er super god til at vejlede og være behjælpelig med ansøgningerne, for det er en dræbende proces, når man ikke er vant til det”, fortsætter han.

Blixen Tours får tilskud fra en omstillingspulje til at udvikle et nyt koncept og har også fået en bevilling fra SMV: Digital til at optimere økonomistyringen. Begge dele ruster virksomheden til at stå stærkere på den anden side af pandemien.

”Sådan et økonomisk rygstød gør det lidt nemmere for os. Og det varmer i en tid, hvor det har været op ad bakke i modvind, at erhvervshusene hjælper og støtter danske virksomheder. Vi føler, at de vil os det godt”, mener Heine B. Sørensen.

Han understreger, at Blixen Tours er optimistiske på den lange bane og tror på, at kunderne brænder lige så meget for at komme ud i verden igen, som de selv gør.

Læs mere om Blixen Tours her

Blixen Tours er fra Hedensted Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 08.03.2021