Y-Connection lyser op i mere end 30 lande

Viborg-virksomheden Y-Connection ekspanderer med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland, som siden starten for 11 år siden har bidraget til virksomhedens vækst.

DEKORATIVT_BILLEDE


Lamper fra Y-Connection i forskellige farver, former og materialer hænger i hjem i hele Europa, Canada og Rusland. Og ved juletid skaber virksomhedens andre former for belysning stemning de samme steder.

Virksomheden, har i den grad haft fokus på eksport af de produkter, de får designet og derefter produceret i Kina. I dag er der 17 medarbejdere på hovedkontoret i Viborg, plus fem agenter samt et datterselskab i Sverige og Kina.

Kunderne er internationale kapitalkæder herunder store danske bl.a. Jysk og Salling Group men også byggemarkeder og grossister.

”Vi er et handelsselskab, og vi køber ikke noget ind, før det er solgt. Det er blandt andet derfor, vi kunne høste fire Gazeller i træk”, siger David Søndergaard Yu, som startede virksomheden i 2010 sammen med hans kompagnon Klaus Mejlholm.

De ejer i fællesskab virksomheden, som for nylig været igennem en turnaround men igen er på vej frem i skarpt trav. Kun kompagnonen er med i den daglige drift. Til gengæld står David Søndergaard Yu for kontakten til Erhvervshus Midtjylland, som bliver flittigt brugt som sparringspartner.

DEKORATIVT_BILLEDE

”Erhvervshuset har hjulpet os med at ekspandere forretningen og haft stor betydning lige siden 2010. Vi har haft et meget, meget positivt forløb med dem, og jeg har fået et ret tæt forhold til flere af de dedikerede medarbejdere”, påpeger David Søndergaard Yu.

Omtrent en gang i kvartalet mødes han med en medarbejder fra Erhvervshus Midtjylland.

”Uanset hvilket udviklingstrin Y-Connection har været på, har erhvervshuset bidraget til vores vækst. F.eks. ved at skabe kontakter på danske ambassader i flere lande, som har hjulpet Y-Connection videre på de markeder”, siger David Søndergaard Yu.

Erhvervshus Midtjylland har også hjulpet med ansøgninger om hjælp fra eksterne rådgivere og dækket ca. halvdelen af udgiften.

Det har gjort det lettere at træffe en beslutning om at investere f.eks. 100.000 kroner i eksterne rådgivere, når virksomheden kan nøjes med selv at investere ca. halvdelen, påpeger David Søndergaard Yu.

”Det har fået os til at vækste hurtigere, at eksterne rådgivere har løftet vores kompetencer bl.a. på marketing, it og markedsanalyser. Uanset hvilke rådgivere vi har hyret, har det altid rykket os fremad”, siger han.

Læs mere om Y-Connection her

Y-Connection er fra Viborg Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 20.05.2021