Prounit Frames gør drikkekartoner klar til genanvendelse

En ny opfindelse er udviklet under pandemien hos Prounit Frames, som nu søger patent. Undervejs har Erhvervshus Midtjylland gjort en forskel. DEKORATIVT_BILLEDE


Der er kommet noget godt ud af Corona hos Prounit Frames i Randers. Virksomheden har brugt krisen til at udvikle en teknologi, som direktøren forventer, kan eksporteres til hele verden.

Da pandemien ramte, måtte virksomheden fyre hver 4. af de 12 medarbejdere, for virksomheden blødte penge ifølge adm. Dir. Michael Kristensen. Udfordringen var at holde skindet på næsen, indtil pandemien var ovre.

Direktøren var med til at starte virksomheden i 2019 for at udvikle produkter til mejeribranchen. Nu skulle han tjene penge på en ny måde. Men det måtte ikke koste noget, så han købte billige havetønder i et byggemarked og gik i gang med at eksperimentere med at skille drikkekartoner ad i pap, plastik og aluminium.

Der blev for alvor fyret op under udviklingsarbejdet, da han efter forslag fra det lokale erhvervsråd kontaktede Erhvervshus Midtjylland.

”Henrik Skou kom hurtigt og koblede mig op på kontakter i plastikverdenen. Han anbefalede at søge Innobooster om midler med hjælp fra en ekstern konsulent, som erhvervshuset finansierede”, fortæller Michael Kristensen.

DEKORATIVT_BILLEDE

Ansøgningen resulterede i 800.000 kr. til bl.a. nye ansættelser, udviklingsomkostninger, og uvildige analyser. Hjælpen var afgørende for Prounit Frames.

”I dag har jeg et møde med Udenrigsministeriet, som Henrik Skou også har skaffet kontakt til. Han har rykket virksomheden vildt, og vi vil helt sikkert blive ved at bruge erhvervshuset. Jeg anbefaler dem varmt til alle iværksættere, jeg møder”, understreger Michael Kristensen.

I dag står en prototype og snurrer på virksomheden.

”Vi er lykkedes med at putte noget ind i den ene ende og få restprodukter, som er 100 procent organiske og kan genanvendes, ud i den anden ende”, siger han stolt.

Prounit Frames arbejder intenst med den første ordre til en svensk kunde, som har brug for at få genanvendt op til 20.000 tons drikkekartoner årligt.

”Vi har bygget en maskine, som både løser kundens udfordring med at genanvende og har lave driftsomkostninger, et lavt energiforbrug og kan være afskrevet på tre år. Det er et eventyr”, siger Michael Kristensen.

Han forventer stor efterspørgsel over hele verden.

”I løbet af et år har vi skabt arbejdspladser med vores teknologi. Og Randers er et testcenter for genanvendelse for hele verden, hvor vi bygger og tester anlæg, pakker dem i containere og sender ud i verden”, siger han.

Læs mere om Prounit Frames her

Prounit Frames er fra Randers Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 25.05.2021