Nordahl Andersen udvider i Tyskland

Smykkevirksomheden blev hårdt ramt af Corona, men har brugt tiden på at tænke nyt og sat blus på eksporten efter et forløb i Erhvervshus Midtjylland.

DEKORATIVT_BILLEDE


Omsætningen i den danske smykkevirksomhed Nordahl Andersen i Horsens raslede ned til 10 procent af normalen, da Corona-pandemien ramte, og leverancerne fra Kina stoppede.

Guldsmedeforretningerne i Danmark og 10 europæiske lande solgte heller ingen ørenringe, halskæder eller gaveartikler fra firmaets 7 forskellige brands.

”Som virksomhedsleder er man forberedt på at møde modgang, men det var voldsomt at stå med følelsen af, at ens livsværk ramler”, husker Michael Nordahl Andersen.

Han og hans hustru købte i 2007 den familieejede virksomhed af hans forældre, som grundlagde den i 1985. Virksomheden er siden vokset til 32 medarbejdere. Der kom især fart på, efter Michael og Lisbeth Nordahl Andersen begyndte at designe smykker.

Tilbage i marts 2020 turde de ikke andet end at fyre en tredjedel af alle medarbejdere og sende resten på arbejdsdeling. Tiden gik bl.a. med at frembringe flere fakta end nogensinde om de 10.000 varer i sortimentet til hjemmesiden.

DEKORATIVT_BILLEDE

I efteråret 2020 inviterede Erhvervshus Midtjylland virksomheden til at deltage i et forløb for eksportvirksomheder kaldet Dalgas. Forløbet strakte sig over et halvt års tid med et par fysiske møder, inden alt måtte foregå online.

”Vi greb gerne stafetten, og det har været rigtig godt og skubbet mig til at bruge mere af min energi på eksport sammen med vores eksportmedarbejder. Nu er vi endnu mere skarpe, ambitiøse og målrettet på eksport”, siger Michael Nordahl Andersen.

Tyskland er i forvejen virksomhedens største eksportmarked, og her vil Nordahl Andersen satse endnu mere.

”Antallet af agenter er udvidet fra fire til fem, og vi tror på, at vi kan få endnu mere ud af Tyskland. Vi præsenterer nu et 4. brand dernede, som vi forventer os meget af efter en vellykket test i efteråret”, siger Michael Nordahl Andersen.

Om et par dage suser han til Tyskland til møde om et evt. køb af en tysk smykkevirksomhed, som skal give endnu bedre fodfæste i Tyskland.

”De kommende år forventer vi en stigning i omsætningen på 30-40 procent. Den skal først fremmest hentes på vores eksport”, siger direktøren. Og tilføjer, at trods dystre udsigter efter to nedlukninger endte det med, at virksomheden stort set holdt årets omsætning.

Læs mere om Nordahl Andersen her

Nordahl Andersen er fra Horsens Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 16.06.2021