hl-repro er bæredygtig frontløber

hl-repro A/S har været med i kapløbet om en epokegørende ny teknologi indbygget i emballage. Erhvervshus Midtjylland har medfinansieret en ekstern rådgiver i bæredygtighed.

DEKORATIVT_BILLEDE


Året før hl-repro i Hedensted runder 50 år, er reprovirksomheden valgt som partner af amerikanske Digimarc og bliver dermed frontløbere med en epokegørende ny teknologi.

Digimarc-koden, som er usynlig for forbrugeren, vil revolutionere stregkoderne i supermarkedet og fremme bæredygtighed.
Teknologien, som bl.a bruges på pengesedler, har højnet effektiviteten i den amerikanske gigant Walmart, fordi det er langt hurtigere at scanne varerne.

”Den teknologi vil alle have fremover, for den fremmer bæredygtighed og mindsker spild, og som first mover kan hl-repro få en konkurrence-fordel”, spår kommunikations-og udviklingschef Thomas Hartvigsen, som har arbejdet intenst på at få hl-repro valgt i to år.

Virksomheden med 70 medarbejdere i Hedensted, København og Malmø er underleverandør til trykkerier og har kunder så langt væk som Sydamerika og Asien. De betaler en kurer for at få leveret plader og klicheer klar til trykkeriet.

DEKORATIVT_BILLEDE

”Det har været en kæmpe mundfuld og kostet os meget at arbejde med bæredygtighed og cirkulær økonomi. Men nu begynder vi at fakturere og vil bygge videre på den grønne omstilling, for det lægger grunden til fremtidig indtjening”, siger Thomas Hartvigsen.

I processen har virksomheden hyret en ekstern konsulent med stor viden om grøn omstilling.

”Hun har hjulpet med at få FN´s verdensmål og Cirkulær Økonomi ind i vores DNA. Uden en bevilling fra Erhvervshus Midtjylland til at få medfinansieret konsulenttimer med hende, var vi ikke kommet dertil, hvor vi er i dag. Det er vi meget glade for, og vi kommer til at bruge hende også fremover”, siger han.

Når hl-repro lægger Digimarc-koden på emballagen, bliver der indbygget sporbarhed, som viser præcis hvor og hvornår produktet er fremstillet. Og hvordan produktet genanvendes.

”Sporbarheden flugter med verdensmålet om madspild. Hvis en metalsplint dukker op i en yoghurt, behøver 10.000 bægre ikke kaldes tilbage, men kun de 1000, der er produceret i netop den maskine. Det fremmer bæredygtighed”, påpeger Thomas Hartvigsen.

Læs mere om hl-repro her

hl-repro er fra Hedensted Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 18.05.2021