Patent på Brannaturas plantedrik

Iværksættervirksomheden Brannatura i Skanderborg har udviklet en plantedrik. I de første udfordrende år har Erhvervshus Midtjylland været en redningsplanke.

DEKORATIVT_BILLEDE


Plantedrikke med forskellig smag, der eksporteres til mange lande. Det er drømmen hos Sander Sieuwerts, som siden 2017 har stået i spidsen for virksomheden Brannatura, og hans partnere.

Det fyrede op under deres iværksætter-drøm, at en vens hustru ikke kunne tåle lactose. Dengang var Sander Sieuwerts, der er uddannet mikrobiolog, ansat i udviklingsafdelingen i Arla, men sammen med vennen besluttede han at starte virksomhed for at udvikle drikke, alle kan tåle.

”Når man har været ansat som forsker i en stor koncern og bliver iværksætter, er der meget nyt at sætte sig ind i. Ikke mindst når Danmark ikke er det land, man er født og vokset op i”, siger Sander Sieuwerts.

Han kom hertil fra Holland for ni år siden og leder en yderst international virksomhed for de tre iværksættere kommer fra henholdsvis Holland, Mellemøsten og Canada.

”Erhvervshus Midtjylland har været en redningsplanke for os. Der har vi søgt sparring og viden. F.eks. om hvor vi kan hente finansiering til at komme på markedet med det produkt, vi har udviklet”, siger Sander Sieuwerts.

DEKORATIVT_BILLEDE

Brannatura har via erhvervshuset også fået tilskud til at hyre eksterne konsulenter og kontakt til mulige samarbejdspartnere.

”Vi har fået hjælp til virksomhedens brand-identitet og til at få patent på vores produkt. Og det har været meget vigtigt for os”, understreger Sander Sieuwerts.

Det intense arbejde i Brannatura med at udvikle plantedrikke har båret frugt. Det første produkt blev præsenteret på Food Festival i Aarhus i 2019.

”Vi har udviklet et produkt med en højere næringsværdi end konkurrenterne, og på Food Festival kom vi i kontakt med en del interesserede kunder og producenter”, fortæller Sander Sieuwerts.

En kontrakt med en investor og samarbejdspartner, som gerne vil producere deres plantedrikke med forskellig smag, er nu i hus.

Markedet for plantedrikke vokser ifølge Sander Sieuwerts med ca. 20 procent hvert år. Brannatura satser på at få en god bid af det marked og kæmpe sig til en plads på hylderne i f.eks. 7-11 og Q8. Drømmen er, at Brannatura vokser til 5-10 ansatte og udvikler flere produkter.

Læs mere om Brannatura her

Brannatura er fra Skanderborg Kommune

Få sparring på din virksomhed

Tag en uforpligtende snak med en af vores konsulenter. Vores sparring er gratis og uforpligtende - og vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov.

Jeg vil gerne kontaktes

Sidst opdateret: 03.05.2021