Ambitiøs iværksætter får hjælp til at rejse 1 mio. euro

Da Morten Øllgaard kastede sig ud i livet som iværksætter, fokuserede han fra begyndelsen på at få internationalt fodfæste. Hos Erhvervshus Midtjylland fik han hjælp til at modne sit koncept over for investorer.

ClearView Trade Øllgaard

Da den nyslåede iværksætter Morten Øllgaard i 2014 etablerede ClearView Trade, havde han behov for kapital til at udvikle og markedsføre den it-platform, der i dag udgør rygraden i virksomheden. Men den ambitiøse iværksætter havde behov for hjælp til at finde den rette kapital, og derfor rettede han henvendelse til Erhvervshus Midtjylland.

Vurdering af potentiale fra dag ét

Forud for første møde stod det endnu ikke klart for Morten Øllgaard, hvad Erhvervshuset kunne bidrage med. Han forventede en simpel gennemgang af Erhvervshusets ydelser, men i stedet kickstartede virksomhedskonsulent Troels Peter Gade mødet med at gennemgå ClearView Trade og vurdere virksomhedens potentiale.

Væksthjulet giver fælles udgangspunkt

Samtalen tog afsæt i Væksthjulet, der er Erhvervshus Midtjyllands dialogværktøj. Sammen tegnede virksomhedskonsulenten og Morten Øllgaard et billede af ClearView Trades udfordringer, styrker og svagheder – og det var et billede, der imponerede den erfarne virksomhedskonsulent.

Idéen med ClearView Trade er at opbygge og drive en online platform, hvor alle typer af virksomheder, der handler med varer internationalt, kan samle, validere og håndtere relevante handelsdokumenter. Det betyder, at ClearView Trade gør det langt nemmere for virksomheder at behandle for eksempel toldangivelser, der ellers ofte er kilde til forsinkelser og frustrationer.

ClearView Trade arbejdende

– Morten havde fra begyndelsen satset på at rejse kapital, og det var helt rigtigt af ham. Hans idé om at skabe et online værktøj, der gør det nemmere for virksomheder at navigere i international handel, var gennemtænkt og havde i den grad internationalt perspektiv. Vi talte derfor meget om, hvordan han kunne modne sin virksomhed og gøre den attraktiv for investorer, fortæller Troels Peter Gade.

Opbakning motiverer

ClearView Trade er nok en ung virksomhed, men Morten Øllgaard trækker på en anseelig erfaring og har store ambitioner for virksomheden – og det kræver en økonomisk indsprøjtning.

– Virksomhedskonsulenten troede fra begyndelsen på idéen bag ClearView Trade og forsøgte på intet tidspunkt at lægge låg på vores meget ambitiøse planer. Han bakkede op om vores intentioner om at gå ud over Danmarks grænser med det samme, og det var en stor og vigtig tillidserklæring, siger Morten Øllgaard.

Udbytte af forløbet

ClearView Trade har fået hjælp til at modne sit forretningskoncept og dermed gøre det attraktivt over for de investorer, der skal sikre den nyetablerede virksomhed et solidt fodfæste på det internationale marked.

Sparringen med virksomhedskonsulenten har betydet, at direktør Morten Øllgaard nu har en velformuleret elevatortale og en gennemarbejdet forretningsstrategi – og at investorer har investeret cirka 1 mio. euro til opbygning af virksomhedens online portal og en salgsorganisation.

"Virksomhedskonsulenten hjalp mig med at blive klar til at møde potentielle investorer. Jeg fik fod på min elevatortale, på min forretningsstrategi og på virksomhedens value propositions."

Morten Øllgaard, ClearView Trade

Rådgivning modner konceptet

Virksomhedskonsulenten valgte hurtigt at fokusere på at give ClearView Trade nogle værktøjer, der kunne optimere Morten Øllgaards muligheder for at rejse kapital. Det gjorde han ved at køre den nystartede virksomhed igennem en proces, der i sidste ende mundede ud i en gennemarbejdet vækstplan, ligesom han arrangerede møder med potentielle investorer.

– Virksomhedskonsulenten hjalp mig med at blive klar til at møde potentielle investorer. Jeg fik fod på min elevatortale, på min forretningsstrategi og på virksomhedens value propositions. Han har givet mig nogle gode, konkrete værktøjer, jeg kan benytte, når jeg lægger planer for ClearView Trade, og så var han virkelig god til at konkretisere sine budskaber ved at benyttet eksempler – for eksempel da vi talte om mersalg, fortæller Morten Øllgaard.

Klar til investormødet

Da Morten Øllgaard mødtes med en række potentielle investorer, var det også med Erhvervshusets konsulent på sidelinjen. Troels Peter Gade sad simpelthen med ved den første præsentation, hvorefter han gav et par afsluttende gode råd med på vejen, inden Mortens sidste møder.

Mødet med investorerne viste sig at blive en stor succes. Både private investorer og innovationsmiljøer så, ligesom virksomhedskonsulenten, ClearView Trades store potentiale. I den følgende tid lykkedes det for Morten Øllgaard at rejse omkring 1 mio. euro, der skal styrke hans produkt såvel som hans salgsorganisation.

Konsulent Troels Gade fortæller:

"Fra begyndelsen stod det helt klart, at ClearView Trade havde et rigtig stort potentiale, og jeg fokuserede derfor på at hjælpe med at gøre virksomheden attraktiv over for investorer. Det gjorde jeg ved at udfordre den måde, virksomheden blev markedsført på – og ved helt lavpraktisk at øve Morten i at præsentere sit koncept."

Kontakt Troels Gade

ClearView Trade profil

Morten Øllgaard, direktør hos ClearView Trade

Læs mere om ClearView Trade

ClearView Trade er fra Aarhus kommune.

Sidst opdateret: 06.11.2019