Eksklusiv ipad-ramme fra Alu Parts til USA

Alu Parts i Struer forsøger at få hul igennem til det amerikanske marked med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland, som har fundet den helt rigtige eksterne konsulent til opgaven. Og igen ramt spot on.

Alu Parts

En arkitekttegnet aluminiumsramme til en iPad eller tablet skal bane vejen ud på eksportmarkederne for maskinfabrikken Alu Parts i Struer.

Virksomhedens 10 medarbejdere er eksperter i aluminium og udvikler bl.a. egne produkter i samarbejde med en arkitekt. De fleste kunder kommer fra hi-fi- og elektronik-branchen.

Alu Parts eksporterer i forvejen lidt, men troen på, at eksport bliver en stor del af firmaet fremover, er stærk.

Erhvervshus Midtjylland har peget på en ekstern konsulent, som kan hjælpe Alu Parts ud over landegrænserne, og medfinansieret et forløb med konsulenten. Det har været så vellykket, at virksomheden har valgt at beholde vedkommende et år.

”Det var vigtigt for os at få sparring og medfinansiering fra erhvervshuset, for så var det skridt, vi skulle træde ud på eksportmarkedet ikke så stort, og risikoen også mindre”, siger partner Per H. Jensen, der er ansvarlig for salg og konstruktion i Alu Parts.

Ipad holderen sælges allerede i Danmark bl.a. gennem håndværkere, der bygger smart homes, hvor ipaden f.eks. styrer varmen.

For Alu Parts er det oplagt at have Erhvervshus Midtjylland med på råd. Lige siden virksomheden skiftede ejere i 2013, og innovation og udvikling af egne produkter for alvor kom på dagsordenen, har Per H. Jensen og hans partner Jesper V. Kristensen brugt erhvervshuset som sparringspartner.

Og det giver stor værdi for Alu Parts, påpeger Per H. Jensen:

”De har fingeren på pulsen og en enorm kontaktflade. Når vi står med en problemstilling og spørger: hvem tror I, vi skal tage fat i, kan de altid pege på den helt rigtige konsulent til opgaven. De er hurtige til at skimme, hvem der har de kompetencer, vi efterspørger, og rammer altid spot on. Også da vi skulle finde en medarbejder til at løbe eksport i gang”.

Nye idéer bliver også tryktestet sammen med erhvervshuset, og det betyder, at Alu Parts nogen gange dropper en idé. Tilliden til erhvervshuset er stor på virksomheden i Struer.

Læs mere om Alu Parts her

Alu Parts er fra Struer kommune.

Sidst opdateret: 06.11.2019